Ellen Brudet

Gepubliceerd op 10 augustus 2022 om 21:53Op 14 februari 2016 is er aan de Pekstraat 75 in Amsterdam de eerste black-doll gift shop´Coloured Goodies’ geopend in Nederland door Ellen Brudet. Deze 54-jarige dame heeft al vele harten mogen veroveren met haar collectie en creatieve mindset.


Ellen is concreet haar doelen gaan uitwerken na een ondernemers cursus bij Women @ Work.
Daar is de naam van haar winkel Coloured
Goodies ontstaan.


Als ze nu terug kijkt op de weg die ze heeft mogen afleggen, dan valt alles op zijn plek. Ellen is geboren uit een gemixte relatie. Nederlandse moeder en een Surinaamse vader. In de jaren ’70 viel het de moeder van Ellen op dat er amper speelgoed te vinden was, waar haar kinderen zich in zouden kunnen herkennen. Zo waren donkere poppen schaars.


Hetzelfde viel haar ook op toen ze moeder werd. Het viel haar op dat er geen geboortekaartjes te vinden waren van baby’s met een donkere huidskleur. Dat was het moment waarbij het kwartje viel voor Ellen. Zo verteld ze: ’Ik had toen heel sterk het gevoel dat er iets veranderd mocht worden en ik was klaar om verschil te gaan maken’.


Het hele proces tot de opening van haar winkel ging niet zonder slag of stoot. Zo vertelt ze dat ze een jaar lang met haar poppen op de markt heeft gestaan. Ellen heeft COPD (Chronische Obstructieve Longziekte), kreeg vele vooroordelen te verwerken maar was vastberaden om door te zetten en haar plan verder uit te werken. Zij is altijd in het concept van Coloured Goodies blijven geloven.


Coloured Goodies is meer dan alleen maar een naam. Ze vindt het belangrijk dat alle kinderen zich gezien en gehoord worden. Zo maakt ze onder andere poppen met downsyndroom, albinisme en vitiligo. Maar ook donkere poppen met afro haar bijvoorbeeld. Zo verteld zij dat ze oprecht heel blij wordt als een kind zich in de pop kan herkennen. Daarnaast vind ze bewustwording en het stimuleren van educatie in acceptatie en identificatie zeer belangrijk (beeldvorming).Naast de collectie poppen verkoopt ze in haar kleurrijke, gezellig winkel in Amsterdam Noord ook kleding met sterke quotes en leuke teksten en boekjes."Inclusiviteit is niks meer dan het erkennen van verschillen tussen mensen, laten we zorgen dat iedereen uniek mag zijn. SoSoLobi!".

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.