Het verhaal van een mode liefhebber.

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 20:05

 

Op jonge leeftijd zag ik dat mijn ouders kleding maakten voor andere mensen. Mijn ouders hadden een kledingzaak. Ik vond het niet spannend om kleding te maken en wilde het ook niet leren. Spelen met mijn vriendinnetjes vond ik veel leuker. Wel moest ik op mijn 10e jaar leren strijken van mijn vader en moeder. Daar ben ik nog steeds erg trots op en blij dat ik dat heb mogen leren van mijn ouders. Pas toen ik op mijzelf woonde en later kinderen kreeg, dacht ik terug aan mijn jeugd.
Had ik van mijn ouders toch maar geleerd om kleding te maken. Dan kon ik voor mijn kinderen ook pakjes, broeken, jurkjes en shirtjes maken. Ik ben op een dag naar de markt gegaan en stof en toebehoren gekocht om een jurkje te maken voor mijzelf. Naaimachine had ik van mijn ouders gekregen toen ik uit huis ging.

 

Ik weet niet waar ik de gave vandaan had, maar ik kon zelf patroontjes tekenen en knippen. Nooit geen kleding les gehad en nooit opgelet toen mijn ouders broeken, overhemden en jurkjes knipten en naaide. Ik was verbaasd, dat ik alles kon naaien zonder aan iemand te vragen.
Ik ben naast mijn baan buitenshuis, kleding gaan maken voor andere mensen. In de jaren 1980 waren er weinig confectie kleding te koop voor dikke, korte of slanke vrouwen. Ik kreeg ook heel veel verzoeken van vrouwen om kleding te maken en zelfs Indiase kleding was toen veel gevraagd. Ik kreeg het heel druk en vond het ook leuk om te doen. Het was ook een hobby van mij geworden, dat deed ik ook met veel liefde en passie. Ik ben zelfs een paar keer naar naai les geweest, omdat ik zelf naailes wilde gaan geven aan huisvrouwen. Maar de lerares wilde na afloop dat ik even langer bleef. Ze wilde weten hoe ik mijn eigen kleding maakte en patroon tekende. Nou, ik ben er gelijk mee gestopt want ik volgde les en niet zij. Mijn droom om les te geven in een buurthuis ging over, maar heb wel voor veel dikke en dunne vrouwen iets kunnen betekenen. En kleding in de juiste maat was ook veel duurder. Nu kan je overal en in alle maten (dik of dun) kleding kopen voor een prikkie!Mevrouw R.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.