Je houdt een kop koffie vast en....

Gepubliceerd op 22 juni 2024 om 21:43Je houdt een kop koffie vast en iemand botst per ongeluk tegen je aan, waardoor de koffie overal terechtkomt. Waarom heb je de koffie gemorst? "Omdat iemand tegen mij aan botste." Verkeerd antwoord. Je hebt koffie gemorst omdat er koffie in je kopje zat. Als er thee in het kopje had gezeten, had je thee gemorst. Wat er ook in de beker zit, het zal eruit lekken.


Dus als het leven je wakker schudt, komt alles wat er in je zit naar buiten. Het is gemakkelijk om te doen alsof alles in orde is totdat je geschokt bent. We moeten ons dus afvragen: "Wat zit er in mijn kopje?" Als het leven moeilijk wordt, wat loopt er dan over? Vreugde? Dankbaarheid? Vrede? Bescheidenheid? Woede? Bitterheid? Een slachtoffermentaliteit? Een neiging om te stoppen? Onthoud, het leven geeft je de beker; JIJ kiest waarmee je het wilt vullen.Reactie plaatsen

Reacties

Murk Ratte
21 dagen geleden

Mooi geschreven. Het klinkt als fase 1 van een therapiesessie om de mentale oorzaak van disfunctioneren vast te stellen (analyse probleem). Inzicht vergaren bij het slachtoffer of persoon met een probleem en dat het probleem in het hoofd van de persoon ongeacht wie het probleem veroorzaakt heeft (omdat je met vingerwijzen niet je eigen problemen zal gaan oplossen aangezien je dat traumatische probleem nooit ongedaan kunt maken).