Coca Cola

De Amerikaanse apotheker John S. Pemberton creëerde Coca-Cola, dat hij aanvankelijk op de markt bracht als een wondermiddel. Dr. John Stith Pemberton vond Coca-Cola uit op 8 mei 1886, waardoor de eetpatronen van de wereld voor altijd veranderen. De naam van het drankje komt van twee van de originele ingrediënten: cocabladeren (een bron van legale cocaïne) en kolanoten (een bron van cafeïne). Als apotheker uit Atlanta had hij toegang tot een breed scala aan chemicaliën en natuurlijke componenten. Op een dag maakte hij een donkere vloeistof en besloot deze naar zijn winkel, Jacobs' Pharmacy, te brengen om te worden gemengd met sodawater. Op dat moment was een test noodzakelijk. Dus liet hij de klanten van de apotheek het proberen, en ze waren enthousiast over hoe heerlijk en verfrissend het was. Pemberton begon toen de voorloper van het huidige Coca-Cola voor vijf cent per glas te verkopen als afhaaldrankje.

Lees meer »

In the 1850’s, when Jack Daniel was a boy...

In the 1850’s, when Jack Daniel was a boy, he went to work for a preacher and distiller named Dan Call. The preacher saw much promise in young Jack and introduced Jack to one of his slaves named Nathan "Nearest" Green, who was in charge of distilling. The preacher told Jack to learn as much as he could from Nearest (Uncle Nearest) because he was “the best whiskey maker that I know of.” Nearest taught Jack his process of filtering his whiskey through sugar maple charcoal, a process that would later be called the Lincoln County Process. This single innovation ushered in the birth of Tennessee whiskey. When Jack Daniel set up his own operation in 1866, the year after slavery was abolished, he asked Uncle Nearest and two of his children to join him. Nearest Green would serve as Jack Daniel’s first master distiller, and the first African American distiller on record. After being hidden for over a century, in 2017, the Jack Daniel’s Distillery finally added Nearest Green's legacy to its official tours, and to a large display in the Visitors Center. In 2019, the Nearest Green Distillery, owned and operated by Fawn Weaver (pictured) an African American female, opened and began bottling Uncle Nearest Premium Whiskey. At the same time, the Nearest Green Foundation was established and provides full scholarships to college and grad school to all the descendants of Nearest Green. The foundation is funded by the sales of Uncle Nearest Premium Whiskey and the sales of Jack Daniel's official biography. So, grab a bottle of Uncle Nearest Premium Whiskey and toast to the man who taught Jack Daniel how to make whiskey -- Nathan "Nearest" Green (Jack Daniel & Nearest Green's son George pictured).

Lees meer »

Er is een reden voor alles.

Na de aanslagen van 11 september nodigde een bedrijf dat zijn kantoren had bij het World Trade Center zijn leidinggevenden en werknemers uit die om een of andere reden de aanval hadden overleefd om hun ervaringen te delen.

Lees meer »

Sara Breedlove

Ze trouwde op 14-jarige leeftijd en op 20-jarige leeftijd werd ze een alleenstaande moeder. De eerste vrouwelijke miljonair die een fortuin verdiende met haar 10 vingers.Ze kwam in het Guinness Book of Records terecht als de eerste vrouw die zelfstandig miljonair werd, zonder geërfd geld.

Lees meer »

Doug, een 97-jarige veteraan uit de Tweede Wereldoorlog. 

In Chandler, Arizona, is Doug een trouwe klant in Arby's restaurant. Eigenlijk is hij de trouwste klant die ze daar hebben. Doug is een 97-jarige veteraan uit de Tweede Wereldoorlog en is al lang dol op de beroemde rosbiefsandwiches waarop de keten zijn reputatie heeft opgebouwd. Doug komt elke dag langs om te genieten van een maaltijd met zijn favoriete broodje. Hij bestelt bijna altijd een met Zwitserse kaas gevulde rosbief en een cola zonder ijs.

Lees meer »

Het verhaal van de man die zijn dromen nooit heeft opgegeven.

Rowan Atkinson (Mr Bean) werd geboren in een gezin uit de middenklasse en leed als kind vreselijk onder zijn stotteren. Ook werd hij op school gepest en gepest vanwege zijn uiterlijk. Zijn pestkoppen vonden dat hij op een buitenaards wezen leek. Hij werd al snel als een vreemde bestempeld en werd een heel verlegen, teruggetrokken kind dat niet veel vrienden had, dus dook hij in de wetenschap, zei een van zijn leraren. Er was niets bijzonders aan hem. Ik had niet verwacht dat hij een briljante wetenschapper zou zijn, maar hij heeft bewezen dat iedereen ongelijk had.

Lees meer »

De vrouw die wifi heeft uitgevonden.

Ze werd de mooiste vrouw ter wereld in de bioscoop genoemd en dankzij haar hebben we wifi. Haar naam was Hedi, Hedi Lamarr. Ze was een Weense Joodse vrouw met een passie voor technologie en een roeping voor theater en film. In Hollywood, en eerst in Duitsland, waar ze haar carrière begon en vervolgens ontsnapte om de nazi's te ontwijken, werd ze de mooiste vrouw ter wereld genoemd en haar foto's en films bevestigen inderdaad dat ze ongelooflijk mooi en getalenteerd was.

Lees meer »