Chinese Nieuwjaar

Gepubliceerd op 10 februari 2024 om 15:30

 

 


Op zaterdag 10 januari 2024 wordt het Chinese Nieuwjaar gevierd, een heel belangrijk feest in de Aziatische cultuur, ook wel bekend als het Maan-nieuwjaar, en dit jaar gaan we de periode van de Houten Draak in, een teken dat veel kansen en verrassingen met zich meebrengt.


De Draak is het vijfde dier van de cyclus en vertegenwoordigt macht, welvaart en autoriteit en in de Chinese mythologie wordt de Draak gezien als een hemels en goddelijk wezen, brenger van geluk en rijkdom. Gecombineerd met het element Hout krijgt het een bijbetekenis van gronding, reflectie en wijsheid. Mensen geboren onder het teken van de Houten Draak zijn begiftigd met een groot gevoel voor ethiek, een vruchtbare verbeeldingskracht en een onfeilbare vastberadenheid.


Het Chinees Nieuwjaar beïnvloedt ons allemaal. We worden uitgedaagd om ons hart te openen en de onderliggende oorzaken aan te pakken. Na de krachtige invloed van de Nieuwe Maan van gisteren kun je de drang voelen om oude situaties of relaties achter je te laten en streef je naar een frisse start.


Volgens de Chinese astrologie wordt dit jaar ook een periode van groei en expansie, waarin je vol enthousiasme plannen voor de toekomst maakt. Je kunt extra gedreven zijn en veel daadkracht ervaren. Het is ook mogelijk dat je dit jaar meer aandacht wil besteden aan je eigen behoeften. Je trekt je minder aan van de mening van anderen en neemt volledig de leiding over je eigen leven. Zelfvertrouwen zal dit jaar niet ontbreken, en als dit eerder wel het geval was, kan je zelfvertrouwen gedurende het jaar toenemen.


Fragmenten uit:
http://www.suzy-wong.nl/chinees-nieuwjaar-2024-het-jaar...
http://www.inspirerendleven.nl/chinees-nieuwjaar-10...

Hilde Heijn


Veel inspiratie en een mooi nieuw Draken-jaar allemaal!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.