Rijstwater.

Gepubliceerd op 18 mei 2024 om 17:20Gooi jij het rijstwater weg tijdens het koken? Beauty Industry zweert bij rijstwater vanwege de wonderbaarlijke resultaten bij louter plaatselijke toepassing op haar en huid. Dus waarom zou u niet de vruchten plukken tijdens het eten?


Onze huid en haar weerspiegelen tenslotte wat we eten. Rijst is rijk aan vitamine B-complex, een in water oplosbare vitamine en wordt weggespoeld als we het rijstwater weggooien. Mineralen zoals zink, mangaan en magnesium worden ook weggespoeld. Doctorhomemaker is erop gericht u professioneel te maken bij het kiezen van de juiste voeding voor uw gezin. Rijstwater geeft het lichaam voldoende voeding en kan op natuurlijke wijze de darmgezondheid en de spijsvertering verbeteren.

 

De aanwezigheid van mineralen helpt bij het in evenwicht brengen van het elektrolytniveau in het lichaam, vooral tijdens zomers en vochtig weer. Het biedt voldoende hydratatie aan het lichaam door de verloren voedingsstoffen aan te vullen. Ik vind geen enkele reden om dit super voedingswater weg te gooien. Witte rijst is verrijkt met zink en is goed voor het versterken van je immuniteit. Rijstwater is de eerste maaltijd die wordt aanbevolen voor baby's en voor degenen die last hebben van bewegingsvrijheid en maagklachten. Mijn moeder heeft mij hetzelfde gegeven toen ik 6 maanden werd.


Was de rijst 2 tot 3 keer goed. Wrijf zachtjes tussen je handpalmen. Laat rijst 20 minuten weken voor witte rijst en 6 tot 7 uur voor bruine rijst. Als je niet zoveel tijd hebt, dan minimaal 4 uur. Bij bruine rijst is de kans groter dat deze met arsenicum is besmet, dus gooi het water waarin het is geweekt weg. Kook nu de rijst zo met water dat hij al het water opneemt. Laat het op kamertemperatuur komen voordat je het serveert. Geniet ervan.


Rijstwater bevat ook Inositol, vaak vitamine B8 genoemd. Inositol is geen vitamine maar eerder een soort suiker met verschillende belangrijke functies. Het beïnvloedt de werking van insuline en kan de geestelijke gezondheid en metabolische aandoeningen, waaronder diabetes, bevorderen. Inositol vormt de celmembranen en handhaaft de waterbalans in een cel. Alleen vanwege dit zetmeel gooien we rijstwater weg. Wij zijn van mening dat een diabetespatiënt en die gewichtskijkers schade zullen ondervinden.


Maar ik zou hieraan willen toevoegen dat je in dergelijke gevallen moet overstappen op gierst, dat niet alleen de ziekte onder controle houdt, maar ook geneest. Dr. Khader Wali heeft veel gewerkt aan de ziekte omkeer eigenschappen van gierst. Bewaar dus het rijstwater in de rijst en eet het in porties. Eet gierst voor ziekteomkering of gewichtsverlies. Bron: Doctor Home Maker


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.