Ode aan de Dierenambulance.

Gepubliceerd op 13 juli 2023 om 16:33Net, op weg naar huis na mijn late dienst. Waarin ik "mensendingen" mocht doen, omdat we die nou eenmaal doen op de ambulance, reed er een dierenambulance voor me. We reden samen de tunnel in. 


Ik dacht, 'goh, die zijn nog laat op pad, wat zouden ze gedaan hebben, of... wellicht nog gaan doen?.'


Ik heb veel respect voor de bemanning van deze belangrijke ambulances, bemand door vrijwilligers die een groot hart hebben voor dieren. 

Want als je dat hebt, dan snap je het vind ik.  


Dieren zijn heel belangrijk, en ook zij hebben hulp nodig.
Omdat er van alles met hen kan gebeuren, eigenlijk net zoals bij mensen... 


Ik dacht terug aan de keren dat ik ze belde, of 1 van mijn zonen. Eend vastgevroren in het ijs, maar nog levend. Eend aangreden en in pijn langs de snelweg waar ik niet zomaar even kon stoppen wegens het gevaar, maar wel heel ongerust ze belde en het hectometerpaaltje aan ze doorgaf. 


Meeuw, aangereden door een auto en vleugellam (ik hoopte zo dat het goed zou komen, maar toen ik hem overdroeg aan, wat mij betreft mijn collega, vertelde ze me droevig dat hij zou worden afgemaakt wegens onherstelbaar letsel,zo jammer!) 


Meeuwenbaby in hachelijke positie.
 


Eend aangereden en ik, in uniform aan het werk, de eend toevertrouwd aan weer zo'n kanjer van de dierenambulance.
 

Zeehond op mijn zwemstrandje op Duindorp/Scheveningen die niet in orde leek (gelukkig werd ik later blij van de geruststellende terugrapportage) 

Vele eieren in de branding met dode kuikens, ook op mijn zwemstrandje, ze waren tot mijn verdriet allemaal echt dood en dus niet meer te redden, maar ze kwamen wel! 


Doodgereden kat langs de polderweg naar onze woonark waar we destijds woonden, en dat mijn zoon hem trof en net zolang bleef wachten tot ze er waren.
 

Of ze nou wél of niets meer kunnen doen, eigenlijk lijkt hun werk veel op het onze dus. 


En ik vind het op zijn zachtst gezegd echt fantastisch dat ze er zijn, de mensen met een hart voor onze dieren, dus.. de natuur, onze leefomgeving , die zich belangensloos inzetten voor al dat leeft . 
Of het nou vogels, honden, katten of wat dan ook zijn.
 

Dat is toch geweldig?! 


Dus bij deze, dank jullie wel, alle lieve, dierminnende mensen met het hart op de juiste plaats, zonder jullie zou de zorg, die van ons allemaal, mens of dier is, niet compleet zijn.
 


Hannah BonnesPS: Kijk als je wilt eens naar de dierenambulance in jouw regio. Ze moeten het hebben van giften.
Ze zijn dus werkelijk 24 uur... dus 24/7 bereikbaar... hoe mooi is dat eigenlijk?! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.