Het is nu 10 jaar geleden... Surinamedag in Zwitserland!

Gepubliceerd op 25 april 2024 om 22:25Wilfred Richards is in maart 2008 vertrokken vanuit Rotterdam naar Zwitserland om voor een Zwitserse bedrijf te werken als Cisco-Field engineer. Tegenwoordig werkt hij als Multimedia Engineer bij een grote Bank in Zurich. Hij kwam in contact met Gladys Bringold, die ruim 40 jaar in Zwitserland heeft gewoond. Zij organiseerde vanaf 2002 de jaarlijkse 'Surinamedag in Zwitserland' voor Surinamers die in Zwitserland woonden.

 


Als gevolg van de toenemende vraag van Surinamers in Nederland om ook deel te mogen nemen aan de Surinamedag in Zwitserland, kwam Wilfred op het idee om de Surinamedag in Zwitserland ook voor het grote publiek toegankelijk te maken.

 

 

Op 17 oktober 2015 vond de eerste Surinamedag plaats voor de Zwitserse bevolking, die samen met de Surinamers uit Zwitserland en Nederland feestten. Enkele programma-makers van Radio Stanvaste uit Rotterdam en de bekende muzikale groep Trafassi hebben op die avond opgetreden. Op avondprogramma kon de Zwitserse bevolking genieten van Surinaamse cultuur. o.a dans, muziek en verschillende gerechten.

 

Dit jaar zal van 17 -19 mei 2024 de Surinamedag voor de 2e keer zich wederom vestigen op het Afro-Pinkster festival in de stad Winterthur, Zwitserland. Afro-Pinksteren - het jaarlijks gehouden festival transformeert de hele stad Winterthur in een interculturele smeltkroes. Kom genieten van de wonderbaarlijke natuur rond de Rijnwaterval, de grootste waterval van Europa!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.