Wat betekent de natuur voor mij.

Gepubliceerd op 3 mei 2021 om 20:18

 


Als kleine ukkepuk lag ik in de zomer op mijn buik en vroeg me af waar al die heen en weer lopende miertjes in de tuin bij mijn oma naar toe gingen. Tijdens de wandelingen met mijn moeder plukte ik klaprozen en korenbloemen en bleef staan om te kijken naar fluitende vogels en rondvliegende vlinders. In de herfst verzamelde ik bruine en rode bladeren, kastanjes en maakte daar allerlei kunstwerken van.

 

 

Toen ik ouder werd, ben ik Ranger geworden bij het Wereld Natuur Fonds om mijn steentje bij te dragen aan het beschermen van bedreigde wilde dieren, zoals de tijger en de olifant, maar ook hun leefgebied, kortom de natuur.

 

 

Tijdens de vele reizen, die ik samen met mijn moeder vooral naar tropische gebieden heb gemaakt, genoot ik niet alleen van de mensen, de muziek en het eten, maar ook van de rijkdom van de natuur. De meest sterke connectie voelde ik met Suriname niet alleen vanwege de mengelmoes van allerlei culturen, het heerlijke eten en de mooie muziek, maar ook door de overweldigende kleurenpracht van de tropische bloemen, het gefladder van vogels en vlinders in allerlei kleurschakeringen, het gezoem van bijen en andere dieren, die ik in Nederland alleen in de dierentuin zag. Als ik bij het vallen van de avond op mijn balkon zat, luisterde ik geboeid naar de afwisselende muziek van de krekels, het ietwat chaotische kwaken van allerlei soorten kikkers, dan weer langzaam en zacht, dan weer snel en luid.

 

 

Deze kakafonie van geluiden verdiepte ook mijn inzicht dat wij mensen ons bij het zingen van het eigen levensliedje op unieke manieren uiten met een eigen kleur, net zoals de dieren. Maar het gaf mij nog meer inspiratie om me te verdiepen in het effect van kleuren en hoe ik beelden die ik heb gezien en zie, indrukken, die ik heb opgedaan en dagelijks opdoe, en de stemmingen die ik daarbij voel(de) zo duidelijk mogelijk door middel van de magie van kleuren, kan toevertrouwen aan het doek.

 

 

De natuur is een wonder en een monument van het leven. Het leidt tot bewondering en verwondering. Laten we ervoor zorgen en het iedere dag weer ontdekken, ieder jaargetijde ervan genieten en inspiratie halen uit de adembenemende schoonheid van alles dat groeit en bloeit en wat het ons geeft!

 


Evita

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.