Nog vijf keer.

Gepubliceerd op 3 juni 2021 om 20:39

 

Om half acht gingen we al aan het werk.
Dertig graden in het vooruitzicht, we moesten dus echt vroeg van start. De meiden deden hun werkjes, ze hielpen zelfs hun broertje met zijn schoolwerk en de jongste deed gezellig voor spek en bonen mee.

 


Af en toe liep ik naar beneden om te kijken hoe het ging en als er hulp nodig was, liepen ze zelf  naar ons toe.Om elf uur kwam de bakker voorbij. De bakker is te vergelijken de SRV-wagen van vroeger. De beste knul heeft uiteraard stokbrood (Fransen eten álles met brood, ze dopen het zelfs in de wijn en koffie), maar hij heeft ook groentes, fruit, koek, snoepjes, worst en bloemetjes.

 


Wij kopen altijd twee stokbroden bij hem en hij geeft dan steevast twee koffiebroodjes aan de kinderen. Die koffiebroodjes worden verdeeld onder vier kinderen. De vijfde houdt er niet zo van. We aten wat stokbrood en dronken een paar bakken troost. Ondertussen keken we samen het schoolwerk van de kinderen na.

 

Na de koffie mochten de oudste drie een stukje gaan wandelen en de jongste twee gingen mee naar boven, waar de één languit een filmpje ging kijken en de ander kwam gezellig bij ons tekenen. We gingen door tot drie uur, toen werd het echt te warm boven. En ja..., het huishouden zelf gaat ook gewoon nog door.Cees pakte de stofzuiger, ik deed maar weer eens een handwasje en ondertussen haalden de kinderen de droge was binnen, die kon meteen de kast in gevouwen worden. Na zoveel zelfstandigheid en hulp van de kinderen konden we niet anders dan ze belonen. Om het zwembad neer te zetten..., daar was het veel te laat voor (en volgens mij is het kreng nog lek ook...), maar voor een waterglijbaan was het nog niet te laat!

 

Na een kleine twee uur, blauwe plekken verzamelen', was het tijd om uit de zon te gaan. "Nog allemaal vijf keer, daarna gaan we naar boven!". "Nee, geen vijf keer. Ik wil nog zes keer!" . "Ok, geen vijf keer, maar vier keer dan!". "Neeeeejjj, geen vier - vijf keer!" "Nee joh, gewoon vier keer, dan gaan we naar binnen". "Aaahhhh, mogen we alsjeblieft vijf keer??" "Nou, vooruit! Omdat jullie zo lief zijn." "Jeaahhh, we mogen nog vijf keer!!!!!!"

 Anous KievitReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.