Houd je cirkel klein.

Gepubliceerd op 22 juni 2024 om 19:53Een kort waardevol verhaal.


Een jong meisje vroeg aan een oudere vrouw: "Heb ik echt vrienden nodig in het leven?"


De oudere vrouw antwoordde:
"Ja. Het leven is echt heel zwaar. Er zou iemand aan je zijde moeten zijn met wie je urenlang kunt praten zonder het gevoel te hebben dat ze je zullen beoordelen; op wiens schouders je kunt huilen, iemand die je emotionele steun zal geven. Als niemand dat zal doen Er voor je zijn, zij zouden er moeten zijn. Iemand die je moet helpen de goede tijden te delen en de moeilijke te overwinnen."


Het jonge meisje vroeg:
'Is het waar dat een nepvriend gevaarlijker is dan een vijand?'


De oudere vrouw antwoordde:
"Ja. Het is omdat je weet wie je vijand is en je niet toestaat dat ze dicht bij je komen. Maar een valse vriend doet alsof terwijl hij je vertrouwen wint. Ze ontdekken je kwetsbaarheden, je geheimen en je dromen. Ze weten het welke knop je moet indrukken en hoe je in de rug moet steken."


Het jonge meisje vroeg:
"Hoe voorkom ik dat ik omringd word door nepvrienden?"


De oudere vrouw wachtte even en vroeg toen: "Tussen een kleine tuin en een bos, welke heeft meer slangen en schorpioenen?"


Het jonge meisje antwoordde:
"Het bos, zeker!"


De oudere vrouw glimlachte en zei toen: "Goed! Als je je vriendenkring klein houdt, zoals een kleine tuin, hoe minder slangen en schorpioenen je je zorgen hoeft te maken, zelfs ratten. Hoe minder mensen je omgaat, hoe minder problemen je te verwerken krijgt. Toen ik nog Toen ik jong was, had ik een hele grote vriendengroep. Maar naarmate ik ouder en wijzer werd door ervaring, werd mijn vriendenkring kleiner. Ik besefte dat kwaliteit zwaarder weegt dan kwantiteit als het om vriendschap gaat. Houd jezelf niet voor de gek door vast te houden aan de illusie dat iedereen je vriend is. Je hebt misschien talloze kennissen, maar echte vrienden zullen altijd slechts een paar mensen zijn van wie je houdt en die je vertrouwt cirkel."


Auteur: Chima


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.