I'tikaf. Het is weer eens zo ver...

Gepubliceerd op 14 april 2024 om 21:29

 

 

*𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗶'𝘁𝗶𝗸𝗮𝗳*

 

I'tikaf is jezelf terugtrekken (in de moskee) om je volledig in te zetten voor aanbidding. Een soort Retraite. Dit kun je natuurlijk altijd en overal doen. Maar een Sunnah (dit betekent wat onze Profeet Muhammad Vrede en Zegeningen Zij Met Hem deed) is dit in de moskee doen... Of in een grot...maar vanwege het gebrek aan grotten kies ik voor een moskee Waarom een moskee en niet gewoon thuis? Omdat je hierdoor niet of veel minder beïnvloedbaar bent voor wereldse zaken.

 

 

*𝗪𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺 𝗶'𝘁𝗶𝗸𝗮𝗳*

Opnieuw mijn prioriteiten rangschikken, alle negatieve invloeden deleten die ik afgelopen jaar niet van me af heb kunnen schudden, alle positieve invloeden een plekje geven en ruimte opschonen voor meer van dit. Terugdenken wat ik goed heb gedaan en verder kan ontwikkelen en wat ik fout heb gedaan of anders had moeten doen, een spiegel voor mezelf houden en trachten het mindere achterwege te laten. Ik doe dit om elk jaar dichterbij mijn Schepper te komen. Mijn spirituele groei een boost te geven. En proberen verloren tijden in mijn aanbidding in te halen. Hierdoor geloof ik een beter mens te worden voor mezelf en voor die om me heen.

 

 

*𝗗𝗼𝗲𝗹 𝘃𝗮𝗻 𝗶'𝘁𝗶𝗸𝗮𝗳*

 

Doel van i'tikaf is onder andere het op zoek gaan naar die ene nacht. De nacht die beter is dan 1000 maanden. De nacht genaamd Laylatul Qadr. Een ander doel van i'tikaf is jezelf verbeteren in je doen, denken en laten.Het zuiveren van je hart van hypocrisie, het zuiveren van je tong van leugens, het zuiveren van je daden van pronken, het zuiveren van je gedachten van onreinheid, het zuiveren van je ogen van "vuil"... Kortom alles wat deze maand Ramadan je leert alleen nu in een boost!

 

 

*𝗟𝗮𝘆𝗹𝗮𝘁𝘂𝗹 𝗤𝗮𝗱𝗿*

 

Dit is de belangrijkste nacht in Islam. De nacht waarin de Koran is neergedaald. De aartsengel Gabriel (Djibriel Alaihi Salaam) bracht het woord van Allah Subhanahu Wa Ta'ala naar onze Profeet Muhammad Sallalahu Alaihi Wassalam. De nacht waarin kwijtschelding van voorgaande zonden zal plaatsvinden... Mits je die nacht doorbrengt in aanbidding en oprecht om vergiffenis vraagt. En omdat het niet duidelijk is welke nacht Laylatul Qadr was, maar zeker wel in de laatste tien nachten van Ramadan te vinden is, verblijf ik in I'tikaf zodat ik alle tien nachten in aanbidding zal zijn en dus op zoek zal gaan naar die speciale nacht. Yup, korte nachten en lange dagen, maar we got this

 

 

*𝗪𝗮𝘁 𝘁𝗲 𝗱𝗼𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗶'𝘁𝗶𝗸𝗮𝗳*

 

Tijdens mijn verblijf in de moskee, afgezonderd van mijn gezin, familie, werk etc... En dus ook social media... Maak ik gebruik van de dagen en nachten om du'a te doen voor jou en mijzelf. Ik zal meer uit de Koran lezen, ik zal leerzame boeken lezen, mijn kennis vergroten en mijn doelstellingen bepalen voor komende jaar. Dit worden tien dagen vol spiritualiteit en Zen worden. Samen met andere broeders zullen we veel van elkaar gaan leren.

 

 

*𝘄𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝗶'𝘁𝗶𝗸𝗮𝗳*

 

Dit betekent dat ik vanaf morgenavond voor tien dagen niet meer "bereikbaar" zal zijn. Dus geen social media, maar ook geen social contact. Dus die tien dagen geen verjaardagswensen om 00.00 uur. Dus bij deze, diegene die binnen morgen en 10 april jarig zijn, van harte gefeliciteerd.

 

 

*𝘄𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝗲𝗶𝗻𝗱𝗶𝗴𝘁 𝗶'𝘁𝗶𝗸𝗮𝗳*

 

De avond voor Eid Ul Fitr zal ik de moskee verlaten en mezelf herenigen met mijn gezin en familie. Dus dat betekent dat we de 29ste dag van de Ramadan gaan kijken of we de nieuwe maan zien en dat zal bepalen wanneer ik uit i'tikaf zal treden.

 

 

*𝗱𝘂'𝗮 *

 

Ik zal, los voor mezelf, ook voor jullie allemaal du'a doen. Maar als je iets extra benadrukt wilt hebben, stuur me dan vóór morgen 18 uur een appje/berichtje, dan bundel ik die en zal ik daar In Sha Allah elke avond aandacht aan schenken.Door: Wahied Amirkhan

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.