Een ode aan zijn overleden vrouw.

Gepubliceerd op 23 februari 2024 om 20:37Een boer besteedt bijna 40 jaar aan het aanleggen van een gitaarvormig bos ter ere van zijn overleden vrouw. In 1977 verloor Pedro Martin Ureta tijdens de zwangerschap zijn 25-jarige vrouw Graciela Yraizoz aan een plotseling hersenaneurysma. Maar het was pas een paar jaar voor Graciela’s dood dat het echtpaar kort had gesproken over het creëren van een gitaarvormig bos op hun ranch.


Dit was gebeurd terwijl Graciela over de landerijen van de Pampas vloog, toen ze een boerderij had gezien die was ontworpen in de vorm van een melkemmer. Geïntrigeerd door het beeld had ze later aan Pedro – die destijds al een ranch bezat – gevraagd of het mogelijk was om hun eigen landgoed in de vorm van een gitaar te veranderen – het instrument waar ze zo veel van hield.
Hoewel Pedro had beloofd ‘er later over te praten’, kwam die dag nooit en bleef de boer radeloos achter na het plotselinge overlijden van zijn vrouw.
Hij vergat dat ene verzoek van Graciela echter niet, en in 1979 gingen hij en zijn vier kinderen aan de slag met een bostuin in de vorm van een gitaar.

 

 

Er werden eenvoudige lijnen getrokken en uit elkaar geplaatst, en er werden meer dan 7.000 bomen geplant – waaronder cipressen voor de omtrek en het stervormige gat in het midden, en eucalyptusbomen om de ‘snaren’ van de gitaar te illustreren. Tegenwoordig strekt het gitaarvormige bos zich uit over iets meer dan een kilometer en is het zelfs vanuit de ruimte te zien. Je kunt het bijvoorbeeld bekijken op Google Earth, en NASA heeft het ook gedocumenteerd met behulp van zijn Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer (ASTER) op de Terra-satelliet.Door: Happy Gardens


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.