Annemarijn Bruinsma vertelt...

Gepubliceerd op 24 maart 2022 om 18:55

 


Wat inspireert en motiveert jou in je leven?


Al meer dan 20 jaar ben ik zoekende geweest naar mijn plek in de maatschappij. Op school kon ik moeilijk meekomen in het systeem.
Door mijn hoog sensitiviteit waren alle prikkels al snel teveel, waardoor ik moeilijk kon leren en mij kon concentreren. Ik nam de overtuiging aan dat ik niet goed genoeg was, ik kreeg een leerachterstand. Aangezien alle andere kinderen hier geen problemen mee leken te hebben, ging ik mij al snel een vreemde eend in de bijt voelen.


Die jaren erna was ik altijd in gevecht. Ik was mijzelf aan de buitenwereld aan het bewijzen en er ontstonden vanaf mijn 17e de eerste chronische pijn- en vermoeidheidsklachten.


Pas een kleine 2 jaar geleden zag ik in dat mijn hoog gevoeligheid geen last is, maar een gave!


Het was zeker geen makkelijke weg, maar sinds ik dit ben gaan inzien ging ik leven vanuit mijn hart en in flow. Van mijn passie; bezig zijn met zelfontwikkeling en gezondheid, maakte ik mijn werk.Vanaf het moment dat ik niet meer ging leven vanuit de verwachtingen van een ander, maar koos voor mijn eigen geluk, ben ik meer gaan leven vanuit plezier en geluk. Het is dan ook mijn zielsmissie andere vrouwen te helpen met gezondheidsklachten, om weer in harmonie te komen met zichzelf.Met mijn fibromyalgie heb ik zo’n 10 jaar veel gezocht in de zoektocht naar mijn eigen balans en innerlijke harmonie. Inmiddels na jaren onderzoek, scholing, coaching en persoonlijke doorbraken ben ik pijnvrij en voel ik mij bevrijd.


Het is letterlijk alsof de last van mijn
schouders is gevallen.De reis naar zelfheling gun ik iedereen, je bent zelf de sleutel tot genezing, ik bied je enkel de helpende hand en wijs je de weg.Neem jij het besluit om deze reis naar
zelfheling aan te gaan?


Waar haal jij kracht uit?


De kracht en energie om in de ochtend uit mijn bed te komen was jarenlang ver te zoeken. Nu ik mijn zielsmissie heb gevonden en ik met mezelf in harmonie ben is dit 360 graden gedraaid. Ik haal mijn kracht en energie uit het feit dat ik andere vrouwen mag begeleiden in hun reis naar zelfheling. Het geeft mij voldoening als ik een bijdrage mag leveren in een proces van groei, zelfontwikkeling en spiritualiteit. Het maken van impact om het verschil in iemands leven te maken, is waarvoor ik wil leven.

 

Wat is voor mij de ommekeer in mijn leven geweest?

 

 

Mijn grootste persoonlijke doorbraakmomenten waren tijdens te NLP opleiding die ik heb gedaan. Ik dacht dat ik veel zaken uit het verleden al verwerkt had, dat bleek toch wel even anders te zijn. Mijn grootste cadeautje was dat ik begon in te zien dat ik jarenlang alleen maar had geleefd naar de idealen van een ander. Ik had al meer dan 20 jaar geen plezier in wat ik deed, elke dag voelde zwaar en stond ik in de overlevingsstand.

 


Dat besefmoment zorgde er bij mij voor dat ik alles wat ik toen deed heb laten vallen en ben gaan leven vanuit plezier en waar ik diep van binnen naar verlangde.

 

Mijn dromen werden vanaf dat moment werkelijkheid en ik begon mij beetje bij beetje weer gelukkig te voelen. De klachten smolten geleidelijk weg, ze verdwenen als sneeuw voor de zon.

 

Welk thema of levensles loopt als een rode draad door jouw leven?

 


Het feit dat ik altijd heb gevoeld dat ik niet goed genoeg ben en hierdoor streefde ik naar erkenning, perfectie en kampte ik met enorme faalangst. Geleidelijk en in kleine stapjes, heb ik deze patronen doorbroken en bij de kern aangepakt. Iedereen heeft een verhaal of een bepaald thema die voor hem/haar van invloed. Chronische klachten ontstaan doordat je je hele leven focust op jouw negatieve thema’s in plaats van kijkt naar de kracht in jezelf die al die tijd al binnen handbereik ligt, maar nog niet ontdekt is. Ik wil mensen laten voelen dat je goed zijn zoals ze zijn, ik wil niet dat ze veranderen. Het gaat erom dat ze inzichten krijgen in hun niet dienende patronen, zodat jij de beste versie van jezelf kun zijn.

 

 

Waar ben je dankbaar voor?

 


Jaren heb ik dagen gehuild, omdat ik zoveel pijn ervaarde, dat ik er liever niet meer wilde zijn. Al vanaf de kleutertijd kampte ik met chronische klachten en bijna jaarlijks lag ik in het ziekenhuis. In 2015 kreeg ik een longembolie met een bijna dodelijke afloop. Het gene waar ik bang voor was, was uitgekomen. Ik had mij fysiek en mentaal bijna de dood in gewerkt met mijn bewijsdrang en perfectionisme. Ik kreeg een burn-out verloor mijn levenslust en zag geen uitweg, elke dag voelde zwaar en weer een om te overleven. In de jaren erna ging ik realiseren dat hoe ik geprogrammeerd en gevormd was in de jaren ervoor, totaal niet dienend zijn voor mijn mentale en fysieke gezondheid en dat je met een paar trucjes je gedachte en emoties in positieve zin kan switchen. Ik begon mijn eigen reis naar zelfheling. Die reis van bewustwording is het mooiste in mijn leven geweest, daar ben ik nog elke dag dankbaar voor. Mijn ziekte is uiteindelijk mijn grootste zegen geworden.

 

Wat zijn mijn doelen en waarom?

Ik ben een dromer. Altijd geweldige ideeën, maar het bleef daarbij. Sinds ik met mijzelf in harmonie ben ervaar ik meer ruimte om mijn dromen om te zetten in actie. Ik merk dat ik daardoor stapje voor stapje steeds meer gedaan krijg en mijn doelen niet alleen droom, maar ook verwezenlijk. Het is dan ook een doel om vrouwen in Nederland en België te mogen helpen bij hun reis naar harmonie, zelfheling en geluk. Waarom? Niemand hoeft een leven te leiden in pijn. Als ze een stapje dichterbij het proces van bewustwording kan
brengen, is mijn doel al bereikt.

 

Wat is mijn ultieme ontspanningsmomentje?

 

Ik vind het heerlijk om na een drukke dag alle energieën van me af te spoelen. Ik zorg ervoor dat niet alleen mijn lichaam gereinigd wordt, maar ook mijn mind. Ik visualiseer dat ik alles van mij afspoel en dat alle energie en indrukken van andere mensen met het water mee in het douche putje verdwijnen. Ik voel me na elke douche sessie herboren en gereset. Het is een simpele en krachtige manier om de avond ontspannen naar bed te gaan.

 

Wat doe ik om te kunnen ontladen of tot mijzelf te komen?

 

Wandelen! Ik probeer elke dag minimaal 15 min te wandelen. Ik werk thuis, dus moet me er soms voor behoeden dat ik niet de hele dag binnen zit en naar een scherm zit te turen. Voor of na de lunch ga ik even een frisse neus halen. Ik merk dat ik dan ook echt even mijn verstand op nul kan zetten en kan genieten van de beweging en frisse lucht.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.