Mooie woorden waar we trots op zijn!

Gepubliceerd op 14 juni 2023 om 19:17

 

Mooie woorden waar we trots op zijn!

 

 

Staatssecretaris Maarten van Ooijen over het belang en werk van de Luisterlijn: "De Luisterlijn heeft een enorme, bijzondere meerwaarde. Juist omdat we in een tijd leven, waarin praten belangrijker lijkt te zijn dan luisteren. Als je dat luisteren tot het hart hebt gemaakt van wie je bent, van je identiteit, dan is dat denk ik alleen maar iets wat zich in de komende tijd, de komende jaren, juist ook op dit moment, meer en meer bewijst: het belang en de grote waarde van luisteren. 

 

 

En dat andere wat in het hart van de identiteit staat van luisteren, is ook in deze tijd meer en meer van belang. En dat is oordeel loos luisteren. Oftewel luisteren zonder veroordeling, zonder mening, zonder meteen te weten wat er dan werkelijk gebeurt, Iets wat in deze tijd meer en meer noodzakelijk is, want je hoeft maar een krant open te slaan en linksom of rechtsom krijgen mensen veroordelingen over zich heen. En daar kunnen we het misschien in meer of mindere mate mee eens zijn, alleen dat je een lijn kan bellen waar er niet alleen naar je geluisterd wordt, maar waar ook nog eens oordeel loos geluisterd wordt, is eigenlijk de overtreffende trap van de noodzaak in deze tijd. 

 

 

Kortom: het is een pareltje de Luisterlijn. Ik sta erbij, ik kijk ernaar en ik dien het heel graag. Tegen al die mensen die zich hiervoor inzetten, zeg ik: dankjewel!" 

 

 


Bron: de Luisterlijn
Fotografie: Elizabeth Wattimena

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.