Boekhandel Donner bestaat 111 jaar!

Gepubliceerd op 17 juni 2023 om 22:02

 

 

Een opmerkelijk getal en een mooie leeftijd om bij stil te staan. Al meer dan een eeuw verkoopt Donner boeken in het centrum van Rotterdam. Generaties groeiden op met onze boekwinkel: kinderen werden door hun ouders meegenomen naar Donner en maakten hún kinderen ook weer vertrouwd met boeken. Lezers uit Rotterdam en uit de regio, later uit het hele land. 

 

 

Welke meesterwerken verschenen er in al die jaren? En wat gebeurde er ondertussen in de wereld tussen 1912 en 2023? Voor elk jaar kozen onze boekverkopers één titel die er uitsprong, en die nog steeds gelezen wordt. Zo ontstond een tijdlijn in boeken, van tijdloze meesterwerken uit de binnen- en buitenlandse literatuur met parallel daaraan de wereldgeschiedenis in hoogte- en dieptepunten. Wij hopen dat onze lezers door deze ‘Donner Canon’ geïnspireerd raken. 111 jaar onverwoestbare boektitels – uit voorraad leverbaar! 

 

 

In 1912 wordt Boekhandel Donner opgericht door J.H. Donner, als een gereformeerde boekhandel aan de Botersloot. Klik op de onderstaande button en bekijk een overzicht van titels uit het eerste decennium (1912-1919).

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.