Een feestelijke dag in Sjakie's chocolademuseum vandaag.

Gepubliceerd op 4 augustus 2023 om 22:26

 

Een feestelijke dag in Sjakie's chocolademuseum vandaag. Stichting Chocolate Lovers organiseert in pand 's-Hertogenbosch hun eerste Willie Wonka dag en ontvangt vandaag zo'n 400 bezoekers, die eerder al een gratis ticket wisten te bemachtigen voor dit evenement.

Chocolate lovers viert vandaag ook het tienjarig bestaan van de stichting in Middelburg. Vanavond is er een diner voor genodigden, in de nieuwe productieruimte, aan de Nieuwe Kleverskerkseweg.


Zojuist, bij de aftrap van de dag, sprak Richard Jansen familie, medewerkers en vrijwilligers toe over deze dag. Hij presenteerde daarbij een nieuw museumstuk. Het is maar een klein item, maar wel een item waar de organisatie heel blij mee is, omdat het raakt aan de geschiedenis van de familie Jansen. Daarom heeft Chocolate Lovers er ook 500 replica's van laten maken.

We citeren de begeleidende tekst:

"In 1950 start het avontuur van Harrie Jansen op de Akerstraat 8 in Heerlen. Chocolaterie Choco-Prince opent haar deuren met luxe chocolade. 1953 is het geboorte jaar van zoon Albert Jansen die in 1969 z'n diploma Banketbakker haalt en vervolgens mee gaat helpen in de zaak. Na het overlijden van Harrie Jansen zet Albert de zaak voort.

In 1976 komt kleinzoon Richard Jansen, midden tussen de kerstchocolade ter wereld, en snuift flink wat chocolade-inspiratie op voor de toekomst. Na bijna 30 succesvolle jaren stopt Chocolaterie Choco-Prince in 1982.


In 2013 richt kleinzoon Richard Jansen samen met een aantal vrienden Stichting Chocolate Lovers op. Nu in Middelburg, maar met een prachtig boek met recepturen onder de arm. Het is het boek met de (H)eerlijkste bonbonrecepten van opa Harrie en vader Albert. Dit chocoladesucces duurt inmiddels alweer 10 jaar. Mensen komen overal vandaan om te genieten van bonbons die ambachtelijk vervaardigd worden met recepturen die al 70 jaar in de familie zijn.

Opa Harrie had een goed maatschappelijk hart en hielp mensen die het nodig hadden. Kleinzoon Richard zet dit voort door nu vanuit de stichting alle opbrengsten te gebruiken om langdurig zieke kinderen aan memorabele momenten te helpen. Opa Harrie zou trots zijn. Evenals vader Albert heel trots is om te zien wat er met het familie-erfgoed gebeurt. Wij hopen dit nog heel lang voort te kunnen zetten. Daarom was het ook zo bijzonder om in dit jubileumjaar een zeldzame pin te vinden van de oude winkel waar het ooit mee begon. Een topstuk dat niet mag ontbreken in het Chocolademuseum.

Bedankt voor uw komst. Deze replica is in een oplage van 500 stuks uitgebracht en uitgedeeld aan de bezoekers van de 1ste Willie Wonka dag in 2023."

Gefeliciteerd met de aanwinst, stichting Chocolate Lovers. En met het jubileum, uiteraard!


Bron: Wij Zijn De Stad - Middelburg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.