De meeste auto's...

Gepubliceerd op 13 juni 2023 om 19:56

 

 

De meeste auto's hebben een recirculatieknop bij de bediening van de airco. Maar velen van ons weten niet zeker wanneer ze die moeten gebruiken. Het gemakkelijke antwoord is om het te gebruiken wanneer het heet is. 

 

De recirculatie knop haalt de lucht uit de auto en recirculeert deze in de cabine in plaats van frisse lucht van buiten aan te zuigen. Vooral op dagen wanneer het buiten erbarmelijk warm is, als je de koelere lucht in de cabine niet her circuleert, dan trekt je AC-systeem hete lucht van buiten aan en probeert het te koelen. Als je de recirculatiefunctie gebruikt, wordt je auto koeler en slijt je airco minder snel. 

 

- Trouwens, als je auto in de zon heeft gestaan, kun je beter de ramen naar beneden doen en de recirculatie de eerste minuut uitschakelen om de super hete lucht in de auto kwijt te raken voordat je de recirculatie inschakelt. 

 

Gebruik ook altijd de recirculatie als je in de file staat. Als je lucht van buiten aanzuigt, dan trek je alle vervuilende stoffen en koolmonoxide van al het verkeer naar binnen. 

 


Studies tonen aan dat het recirculeren van je airco de hoeveelheid vervuilende stoffen die je auto binnenkomen met 20% kan verminderen als je vastzit in het verkeer!
 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.