Verrassende samenwerking.

Gepubliceerd op 28 september 2023 om 20:31Verrassende samenwerking tussen Van Gogh Museum en Pokémon voor 50-jarig jubileum.

 

Een zelfportret van Pikachu, de Zonnebloemen met daarin een verstopte Sunflora en Snorlax en Munchlax relaxen in De Slaapkamer, allemaal in de stijl van de Nederlandse schilder. Vanaf vandaag zijn de schattige animatiefiguren, geschilderd door Japanse kunstenaars, te zien in het Van Gogh Museum.

 


Wie aan Van Gogh denkt zal waarschijnlijk niet snel een link liggen met Pokémon. Toch is een samenwerking tussen het Van Gogh Museum en de wereldberoemde animatieserie volgens de initiatiefnemers volstrekt logisch. Zowel Van Gogh als Pokémon hebben namelijk een sterke link met de Japanse cultuur.

 

 

Daarnaast hoopt het museum met de samenwerking een nieuw publiek aan te trekken: ''Door deze samenwerking kan de volgende generatie op een verfrissende manier kennismaken met de kunst en het levensverhaal van Vincent van Gogh", aldus algemeen directeur Emilie Gordenker.

 

 

''En je kunt volgens mij de Japanse kunst niet bestuderen zonder veel vrolijker en gelukkiger te worden.''

 

 

Japanse kunstwerken hebben een grote invloed gehad op het werk van de schilder. In een brief aan zijn broer Theo in september 1888 schreef hij over deze inspiratiebron: ''En je kunt volgens mij de Japanse kunst niet bestuderen zonder veel vrolijker en gelukkiger te worden en het doet ons terugkeren naar de natuur, ondanks onze opvoeding en ons werk in een wereld vol conventies.''

 

 

Tijdens de samenwerking zijn er niet alleen schilderijen te zien. Kinderen kunnen ook kennismaken met het werk van Van Gogh tijdens allerlei Pokémon gerelateerde activiteiten. Zo is er een Pokémon Adventure speurtocht en krijgen ze de kans om zelf Pikachu te tekenen. Ook krijgen de kinderen les over de relatie tussen Van Gogh en Japanse kunstenaars en hoe ze elkaar inspireerden.

 

 

De samenwerking tussen het Van Gogh Museum en Pokémon zal duren tot en met 7 januari.Bron:  AT5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.