Ajay Poeran

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 16:32

 

Van Duisternis naar Verlichting:
Een Reis van Depressie naar Innerlijke Groei
 

 
 

Mijn naam is Ajay Poeran en als ik mijn verhaal in één woord zou moeten beschrijven, zou het "transformatie" zijn. 

 
 

Van jongs af aan voelde ik me anders. Ik had een verlangen naar iets meer, een diepgeworteld verlangen om de wereld en mezelf beter te begrijpen. Om deze reden koos ik voor een studie psychologie, in de hoop antwoorden te vinden. Maar naarmate ik ouder werd, werden de uitdagingen groter en raakte ik verstrikt in een diepe depressie die uitmondde in een existentiële crisis. 

 
 

De depressie was als een donkere wolk die mijn leven overschaduwde. Ik voelde me gevangen in een eindeloze draaikolk van gedachten en emoties die me dieper in een gevoel van leegte en zinloosheid trokken. Het was alsof ik vastzat in een doolhof zonder uitweg, en ik worstelde met het vinden van betekenis en vreugde in het leven. Deze existentiële crisis bracht me tot het besef dat er iets fundamenteels ontbrak, dat er meer moest zijn dan wat ik tot dan toe had ervaren. 

 
 

Op een dieptepunt in mijn leven deelde mijn vader, Moen Poeran, iets bijzonders met me. Hij was bezig met het maken van een documentaire over de Bhagavad Gita, een heilig geschrift waar ik nog nooit van had gehoord. Ondanks mijn depressie en scepsis over religie, voelde ik me er onmiddellijk toe aangetrokken. Ik besloot de Gita te lezen, en wat er daarna gebeurde, heeft mijn leven voorgoed veranderd. 

 
 

De Bhagavad Gita, met zijn tijdloze wijsheid en inzichten, bood me een baken van hoop te midden van mijn duisternis. Het leerde me om dieper te reflecteren op de essentiële vragen van het leven en hielp me een pad te vinden in mijn existentiële zoektocht. Het gaf me inzicht in de aard van het menselijk lijden, de aard van het zelf en de betekenis van het bestaan. 

 
 

In de Bhagavad Gita vond ik antwoorden die ik niet kon vinden in boeken of colleges. Het hielp me de cyclische aard van het leven te begrijpen, de veranderlijke aard van onze ervaringen en het belang van het vervullen van onze plichten zonder gehecht te zijn aan de uitkomst. Het leerde me ook dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen groei en geluk, en dat ik mijn innerlijke goddelijke potentieel kan verwezenlijken. 

 
 

De Gita bood me niet alleen praktische levenslessen, maar ook een dieper spiritueel perspectief. Het bracht me in contact met een universele waarheid, die verder gaat dan elke specifieke religie. Het gaf me hoop en inspireerde me om uit mijn depressie te klimmen en een nieuw perspectief op het leven te ontwikkelen. 

 
 

Geïnspireerd door mijn persoonlijke transformatie en de kracht van de Bhagavad Gita, voelde ik een innerlijke roeping om mijn inzichten en groei te delen. Ik besloot mijn verhaal vast te leggen in een documentaire voor het programma "Iedereen Verlicht", in samenwerking met NTR, waarin ik mijn reis van duisternis naar verlichting zou delen. Deze documentaire zou anderen kunnen inspireren en laten zien dat er altijd hoop is, zelfs in de donkerste tijden. 

 
 

Naast de documentaire ben ik ook actief op social media, waar ik regelmatig schrijf over hindoeïstische filosofie, spiritualiteit en persoonlijke groei. Het is mijn manier om anderen te bereiken, om kennis en inzichten te delen die mijn leven hebben verrijkt. Ik geloof dat spiritualiteit niet gebonden is aan één religie, maar een universele waarheid is die voor iedereen toegankelijk is. 

 
 

De Bhagavad Gita heeft mijn kijk op het leven getransformeerd. Het leerde me dat ware vervulling niet gevonden wordt in materiële rijkdom, maar in innerlijke vrede en dienstbaarheid. Het heeft me geholpen een dieper gevoel van verbondenheid met anderen en de wereld om me heen te ontwikkelen. Het heeft me geleerd dat het pad van zelfontdekking en groei niet altijd gemakkelijk is, maar de moeite waard is om te bewandelen. 

 
 

Ik kijk uit naar mijn volgende stap in deze reis van transformatie. Ik plan een reis naar India, het land waar de Bhagavad Gita is ontstaan. Ik verlang ernaar om me verder te verdiepen in mijn spirituele ontwikkeling, om meer te leren en te groeien. Ik zoek naar vrijheid en verlichting, niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen die ik onderweg mag ontmoeten. 

 
 

Mijn hoop is om anderen te inspireren en te begeleiden op hun eigen pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik wil laten zien dat zelfs in de moeilijkste tijden, er altijd hoop is op verandering en groei. Via mijn documentaire en mijn activiteiten op social media hoop ik een bredere impact te hebben en een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. 

 
 

Dit is mijn verhaal van transformatie, een reis van zelfontdekking en groei. Het is een verhaal dat ik met trots deel, in de hoop dat het anderen zal inspireren om hun eigen innerlijke reis te beginnen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Roos
een jaar geleden

Dit vind ik zo'n mooi verhaal!!