Jahlisa Jade

Gepubliceerd op 13 mei 2022 om 20:18

 

 

Ze staat aan het begin van een nieuwe ontdekkingsreis.

 


Ze is er klaar voor om nog veel meer harten te mogen openen met haar prachtige stem, zuivere klanken en toegankelijke teksten. We kregen de demo te horen als voorproefje. Maar op 30 april 2021 was het dan eindelijk zover. Sing and songwriter Jahlisa Jade (23 jaar) heeft haar eerste single ‘When I was 17’ uitgebracht.


Ze komt uit een muzikale familie.
In huis hoorde ze de klanken van Luther Vandross, Michael Jackson en Prince. Haar opa zong vroeger graag liedjes met zijn kleinkinderen. Op aanraden van haar opa keek ze de film Sound of Music en ging ze naar de musical Tarzan. Het decor, het zingen en dansen vond ze geweldig. Zo zegt ze: ’Er ging letterlijk een wereld voor mij open’.

 

 

Zo was er een tijd dat ze uit het raam keek naar de paarden en schapen in Nederland en zo liep ze door de straten in Londen. Op haar 17de heeft ze een jaar in Londen gewoond. ‘When I was 17’ is gebaseerd op de tijd die ze in Londen heeft doorgebracht. Deze tijd is heel waardevol voor haar geweest. Want vanaf dat moment is het haar steeds duidelijker geworden wat ze wilde gaan doen in haar leven. En dat is anderen inspireren met haar muziek.

 Ze heeft op een Internationale school gezeten en is in 2020 afgestudeerd als audio engineering. Daar heeft ze producer tevens goede vriend Zack ontmoet. Zack is de producer van haar single ‘When I was 17’.

 Muziek is een grote verrijking in haar leven. Ze wordt er oprecht blij van. Maar naar buiten treden met je talenten en jezelf zichtbaar maken is ook een proces. Zo is er vaak genoeg onzekerheid bij komen kijken. Haar familie is een grote steun voor haar. De gesprekken die ze met haar ouders heeft gevoerd, heeft bijgedragen om steeds meer over haar onzekerheid heen te komen. Wat ze achteraf heel fijn vind is, dat ze met haar vader heeft gesproken over de beide kanten van de medaille. Dit heeft haar stof tot nadenken gegeven waardoor ze daadkrachtiger werd in haar beslissing om naar buiten te treden met haar muziek carrière.

 

 

Sinds haar single is uitgebracht blijven er hartverwarmende reacties binnen komen. Zo zijn haar teksten een herkenning voor vele. Dit motiveert haar alleen maar meer.

 

 

Bezig zijn met muziek is iets waar ze zich al lang mee bezig hield. Want wat vele niet weten is dat ze als sing-and songwriter al liederen schreef voor anderen. Daarnaast speelt ze piano, gitaar en ukelele. Ook volgt ze geregeld zanglessen. Ze is fan van Taylor Swift en haalt inspiratie uit andere sing-and songwriters zoals Julia Michaels en Carol King. Ik stelde haar de volgende vraag :’Stel dat je een workshop mag geven aan de jeugd die allemaal een muzikaal talent hebben. Wat zou je ze dan adviseren?’. Zo zegt ze:’ Ik zou de jeugd willen adviseren om te gaan staan voor wie je bent en te gaan voor wat je wilt. Niets is onmogelijk als je maar wilt en doorzet’.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.