Youssef Amakran

Gepubliceerd op 23 februari 2021 om 17:59

 

 

Als klein jongetje opgegroeid in de Haagse Schilderswijk tovert hij maar al te graag een glimlach op het gezicht van de mensen.

 

Youssef (28 jaar) is docent burgerschap op de middelbare school, reis blogger en oprichter van 'Yous op wereldreis'. Daarnaast houdt hij van voetballen, boksen en fitness. 

 

Hij vind het echt een verrijking in zijn leven als hij zich kan verbinden met mensen van verschillende achtergronden en culturen. Hij zegt:’ Je kunt pas een goed beeld van iemand krijgen als je degene ook daadwerkelijk leert kennen’. Dat is ook één van de redenen waarom hij gekozen heeft om les te geven als docent burgerschap.

 


Maar zijn allergrootste passie is toch wel reizen. In mei 2016 had hij een wens. En zijn wens was om een wereldreis te gaan maken. Zo legt hij uit dat je zoveel plannen kan hebben in je leven, maar dat je daadkracht en moed nodig hebt om uiteindelijk je plannen door te kunnen zetten om je dromen waar te kunnen maken. Nadat Youssef al het geld bij elkaar had, is hij gaan reizen. Een greep uit de landen die hij tot nu toe heeft bezocht zijn Palestina, Sri Lanka, Marokko, Andalusië, Irak, Iran, Rusland, Taiwan en de Malediven.

 


Youssef is een echte levensgenieter. Toen ik hem vroeg hoe zijn ideale vakantie eruit ziet gaf hij als antwoord: ’Mijn ideale vakantie is als ik samen met de mensen kan zijn. Dat ik de mensen in het land kan leren kennen, samen met ze kan eten en de schoonheid van een land kan gaan ontdekken’. Het reizen heeft veel indruk op hem gemaakt. Zo vertelt hij: ’In Sri Lanka ging ik samen met de mensen rijst eten met de hand. Dat was een nieuwe ervaring voor mij’.

 

Hij heeft tijdens het reizen veel mensen ontmoet ieder met zijn of haar eigen verhaal. Zo heeft hij tijdens zijn reis nog twee mannen ontmoet. Ze besloten toen om samen verder te gaan reizen. Daar is een mooie vriendschap uit ontstaan.

 

Youssef vindt het heel belangrijk om zijn steentje bij te dragen aan de hulpbehoevende. Dit doet hij door middel van projecten opzetten. Eén van de projecten was: ‘Elk kind een schooltas!’. Zo zijn er meer dan 5600 kinderen in arme gebieden geholpen met een schooltas. Maar ook donaties voor medische hulp, kleding en dergelijke. Wat een prachtig initiatief. Hij is van plan om in de toekomst nog meer mooie projecten te mogen opzetten en verschillende samenwerkingen aan te gaan.

 

Youssef laat mij tijdens het gesprek foto’s zien van zijn reis Een land wat hem naast Marokko dicht bij het hart ligt is Palestina. Om Palestina binnen te gaan, volgen er strenge controles. Maar hij zegt: ’Als je Palestina eenmaal binnen bent, dan voel je toch die vrijheid’. Als ik hem vraag of er nog een land is wat bovenaan zijn lijstje staat zegt hij: ’Mijn wens is om in mijn leven alle landen van de wereld te mogen zien’.

 


Hij heeft ervaren dat het leven niet altijd loopt volgens plan. Door fouten maken ga je leren en tevens inspireert het hem ook. Het geeft kracht om een verandering door te maken.

 

 

Zo zegt hij: 'Als je een droom hebt, maak een plan, ga sparen en ga ervoor'.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.