Renu Bindraban-Soechitram

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 18:12

 

 

Zij is een professionele make-up artist & hairdresser en doet dit dit werk inmiddels 15 jaar. Maak kennis met Renu Bindraban - Soechitram

 

Renu is geboren en getogen in het zonnige Suriname. Daar hadden haar ouders een agrarische landbouw bedrijf. Al vanaf jonge leeftijd was het zaken doen haar met de paplepel ingegoten. Ze heeft de MAVO in Suriname afgerond en na wat opleidingen is ze op een aantal plaatsen gaan werken als administratief medewerker. Renu is getrouwd, moeder van 3 kinderen, en inmiddels oma van haar prachtige kleindochter.

 


Nadat haar kinderen ouder werden kwam er voor haar veel meer ruimte om na te denken wat ze nou eigenlijk echt wilde qua beroep. Ze vond het niet meer fijn om onder een baas te werken. Daarnaast heeft ze altijd passie gehad voor make-up en haarstijlen. Ze is opleidingen, cursussen en workshops gaan volgen en heeft ze Renu’s beauty opgezet. Nu inmiddels 15 jaar later kijkt ze nog elke dag vol trots naar de weg die ze afgelegd heeft in haar carrière.

 


Renu heeft altijd het gevoel gehad dat ze een helper is. Het geeft haar veel voldoening in haar werk als ze ziet dat mensen stralen. Haar inspiratie haalt ze onder andere uit modeshows, collega visagisten en haarstylistes. Ze volgt de trends maar wel met behoud van haar eigen-ik. De mensen zelf inspireren haar het meest. Zo vind ze het ook heel leuk als ze haar eigen creatie mag neerzetten bij een model.

 


Haar favoriete all-time beauty must have is the concealer. Concealer voor onder de ogen die je donkere kringen en wallen wat meer verbergen.

 


Ze is met haar werk een bekend begrip in binnen- en buitenland. Zo geeft ze jaarlijks workshops in Suriname. Haar werk is heel divers zoals ze zelf aangeeft. Ze wordt gevraagd voor modellen- klussen, BNN-ers, bedrijven, geeft visagie les op school, maakt bruiden op etc. En werkt al jarenlang samen met bekend fotograaf Raul Neijhorst.

 


Tijdens het gesprek deelt ze enkele ervaringen vanuit haar werk als visagist en haarstylist. Ze vertelt vol trots dat ze mee mocht naar Oekraïne om de visagie en haar te doen van een deelneemster van de plus-size missverkiezing. Ook vertelt ze over een bijzonder verzoek dat haar nog altijd bij gebleven is. Ze werd gevraagd of ze de make-up mocht doen bij de opbaring van een overledene. Deze persoon was een fan van haar werk.  Ze was er eerder niet klaar was om dit te doen, maar heeft toch volmondig ‘ja’ gezegd. Dit was een hele emotionele en bijzondere ervaring wat weer nieuwe deuren voor haar heeft geopend. Inmiddels is ze ook voor deze doeleinde te boeken.

 

Renu leeft spiritueel bewust, kent geen taboe en is een echte gevoelsmens. Positief zijn en blijven is iets wat zij zeer belangrijk vind. Zo geeft ze aan dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.