Donegi Abena

Gepubliceerd op 31 maart 2021 om 15:23

 

 

Als student reisde hij 2 maanden lang, elke dag twee uur heen en twee uur terug, met het openbaar vervoer om zijn droom tot werkelijkheid te maken. Inmiddels heeft deze man van Surinaamse afkomst in januari 2021 zijn contract verlengd bij Glory Kickboxing.

 

 

Hij staat op nummer 4 gerankt bij
Glory Kickboxing.

 


Aan doorzettingsvermogen geen gebrek. Donegi Abena heeft een moeilijke jeugd gehad. Vergeten kan hij niet, maar hij beseft wel dat dit hem gemaakt heeft tot wie hij de dag van vandaag is. En dat is een man die pijn omzet in motivatie en doorzettingsvermogen. Hij werd door de broer van een vriend meegenomen naar een kickboks les. Al gauw ervaarde hij dat kickboksen past bij zijn karakter. En dat zien we terug tijdens een wedstrijd.

 

 

Als hij in de ring staat zie je zijn kracht, focus, vuur en uithoudingsvermogen.

 


Als ik hem de vraag stel waarom kickboksen en niet een andere sport, geeft hij als antwoord dat hij vind dat het veel beter bij zijn karakter past. Zo zegt hij: 'Ik heb veel energie in mijn lichaam en kickboksen is mijn uitlaatklep. Als professioneel kickbokser kom je genoeg uitdagingen tegen. Uitdagingen zoals discipline opbrengen om elke dag te trainen. Goed en gezond eten. Maar ook dingen missen zoals verjaardagen en feesten. Het leren omgaan met tegenslagen in de schijnwerpers is ook een onderdeel hiervan'.

 


Wanneer Donegi zich voorbereid op een wedstrijd, wordt er kritisch gekeken naar zijn voedingsschema en de intensiteit van zijn trainingen worden opgehoogd.

 


Mike Passenier en Sander Thonhauser zijn de trainers van hem. Wat fijn is aan de trainingen met Mike is dat hij stap-voor-stap opbouwt en er ook genoeg ruimte is voor zelfreflectie. En opvallend is tijdens de trainingen met Sander is dat hij net zo energiek is als Donegi en over veel kennis beschikt als Mike.

 


Wanneer ik hem vraag of hij zijn eerste officiële kickboks wedstrijd nog kan herinneren dan begint hij te lachen. Hij zegt:’ Mijn eerste officiële kickboks wedstrijd? Het was een chaos maar achteraf gezien toch een leuke wedstrijd’.

 

 

Hij heeft naast het professionele kickboksen als beveiliger gewerkt. Maar deze man heeft nog zoveel andere ambities. Zo heeft hij zijn eigen kledinglijn ’DABXNG’ en is hij personal trainer. Ook zou hij het leuk vinden om acteur te worden en motivational speaker.

 

Last but not least, kon ik het natuurlijk niet laten om aan Donegi te vragen wie hij heel graag tegenover zich zou willen zien in de ring. Hij zei: ’ Het maakt mij niet uit. Laat ze maar iemand voor me brengen. Je gaat het wel zien’.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.