Yogi & Yousef

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 20:06

 

 

Het is een klein, ovaal, glazig bruin en  een zeer gewaardeerde vrucht. Een bron van vitamines en mineralen, een heerlijk en gezond tussendoortje. Phoenix Dactylifera of terwijl de dadel. De dadel is een steenvrucht van de dadelpalm. Inmiddels bestaan er meer dan 400 soorten dadels. Één van de vele soorten dadels, namelijk de ‘Dalia Sukkary’ wordt verkocht door twee vrienden. Yogi uit Nederland en Yousef uit Saoedi-Arabië.

 


Vroeger organiseerde Yogi handelsmissies in de golfregio’s. Op één van zijn reizen kwam hij Yousef tegen. Yousef woont in Saoedi-Arabië. Er ontstond een vriendschap tussen deze twee. Yousef nam Yogi mee naar een dadelplantage. Yogi at daar voor het eerst de Dalia Sukkary. Het was de lekkerste dadel die hij ooit had gegeten. Na een paar ontmoetingen tussen deze twee vrienden waren de plannen rond. Zij gingen de samenwerking met elkaar aan. Één van hun doelstellingen is om iedereen deze belevenis te laten geven door het proeven van de Dalia Sukkary.

 

Dit hele proces zat vol met uitdagingen. Maar uiteindelijk is het ze gelukt om een 100% natuurlijke dadel te kweken: vrij van pesticiden, zonder chemisch behandeling en zonder toevoegingen zoals conserveringsmiddelen en glucosestroop. In Saudi-Arabië hebben ze 30 miljoen dadel palmbomen. Waardoor er per seizoen 500.000 kilo dadels ingekocht kunnen worden. In Saudi-Arabië is Yousef met een team aan het werk die de dadels met de hand plukken en met zorg verpakken. En dan heb je Yogi in Nederland die met zijn team zorgt voor onder andere de logistieke gedeelte en de verzendingen. De dadels van Yogi & Yousef worden door heel Europa verkocht.

 

 

De verse dadels met een romige karamelsmaak worden verkocht in mooie, gekleurde luxe doosjes. Leuk om iemand mee te verassen of neer te zetten op tafel als je visite krijgt. Als ik op de website kijk naar het assortiment, wordt mijn aandacht direct getrokken naar de dadels met chocolade. Maar je hebt ook dadels met walnoten, dadelpasta en dadels als snack verpakt. Handig om mee te nemen als tussendoortje voor onderweg.

 


Yogi vond het fijn om in Saoedi-Arabië.te zijn. Hij zag hoe de mensen daar met elkaar omgingen. Daardoor besefte hij hoe belangrijk het is om meer tijd te besteden aan je sociale contacten. Door Yogi leerde Yousef de wereld buiten Saoedi-Arabië kennen. Zo is hij naar Nederland gekomen en heeft de bloemenveiling meegemaakt. Door ‘open te staan voor elkaar’, door te geloven en uitdagingen zien als een impuls voor verdere groei, kan je een hoop moois bereiken. Dat hebben deze twee vrienden wel bewezen.

 

 

Het beste van twee werelden en de verbinding met elkaar heeft gezorgd voor een vruchtbare samenwerking.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.