Mildred Nijhove

Gepubliceerd op 30 juni 2021 om 20:12

 

 

Elk bruidspaar is uniek en zo ook de trouwambtenaar.

 


Maak kennis met trouwambtenaar 
Mildred Nijhove.

 

Trouwambtenaar worden speelde altijd in mijn gedachten. Maar de tijd was er toen nog niet rijp voor. Ik had andere prioriteiten. Totdat ik een aantal jaar geleden aan mijn dochters, mijn langgekoesterde wens vertelde. De meiden drongen erop aan dat ik vooral haar hart moest volgen. De drang om trouwambtenaar te worden werd steeds groter. Eind 2017 hakte ik de knoop door en schreef mijzelf in voor de opleiding trouwambtenaar. Toen ik thuis kwam na mijn eerste lesdag, raakte ik er niet over uitgepraat. Ik had mijn roeping gevonden. Het gaf mij alleen maar meer motivatie om door te zetten. Nadat ik geslaagd was als trouwambtenaar heb ik een post geplaatst op social media. Ik had dit niet verwacht, maar al snel kreeg ik een aantal boekingen. Spannend maar tegelijkertijd ook heel leuk, een betere vuurdoop kan je niet hebben. Het bedrijf was geboren.

 

 

Om goed en kwalitatief werk te leveren is een goede voorbereiding zeer belangrijk. In de voorbereidingen gaat aardig wat werk en tijd zitten. Zo heeft ieder stel hun eigen verhaal. Ik vind het belangrijk om het bruidspaar door en door te leren kennen’. Ieder mens is uniek en ik neem graag de tijd om het bruidspaar goed te leren kennen. Dit doe ik door het bruidspaar heel veel huiswerk en bucketlist-opdrachten te geven en dierbaren van het bruidspaar te betrekken bij de voorbereidingen. Het staat bij mij hoog in het vaandel om elke ceremonie zo persoonlijk mogelijk te houden zodat het bruidspaar (en de gasten) er een mooie herinnering aan overhouden.

 


Op hun eerste jubileum krijgt het bruidspaar een herinneringsboek waarin de hoogtepunten staan van het huwelijk dat ik voor hen voltrokken heb. Hiermee kunnen zij hun memorabele dag nogmaals herbeleven.

 


Ik kan mij alle huwelijken die ik voltrokken heb nog goed herinneren. Zo heb ik een huwelijk voltrokken aan het strand. Tijdens de ceremonie zag ik dat er rondom de gasten allemaal kinderen vanaf het strand in een kring om ons heen kwamen zitten. De ceremonie maakte ze nieuwsgierig en ze zaten daar heel stilletjes om ons heen de ceremonie te bewonderen.

 


Ook heb ik een huwelijk voltrokken waarin het zoontje van de bruidegom tegen zijn bonusmama zei: ‘ik ga met jou trouwen he Paula?’ Zijn zus kwam met de klapper van de dag en vroeg aan de bruid ‘Mag ik je iets vragen? Ik heb dit overlegd met mijn eigen mama en zij vind het goed. Mogen Max en ik jou vanaf vandaag ook mama noemen?’. Dat was een onverwachts mooi en emotioneel moment.

 

 

Op mijn bucketlist staat dat ik nog heel graag een huwelijk wil voltrekken in het buitenland, heb er alle vertrouwen in dat het nog komt. Wat ik leuk vind om te vermelden is dat ik samen met twee andere dames in 2020 een trouwbeurs heb georganiseerd in ‘Het witte huis’ in Almere. Op deze trouwbeurs hebben wij een diversiteit aan ondernemers de kans gegeven om zichzelf zichtbaar te maken. Een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.

 


Ik ben getrouwd en heb samen met mijn man, twee dochters. Onze grootste rijkdom is onze kleinzoon en de 2e die op komst is. Vorig jaar ben ik kort achter elkaar mijn ouders verloren. Ondanks het verdriet en het grote gemis, haal ik kracht uit de herinneringen die ik aan ze heb.

 


Ik heb hele leuke, lieve en zeer  vooruitstrevende ouders gehad. Wat mijn werk als trouwambtenaar zo leuk maakt is de diversiteit en de verbinding met de mensen. Ik houd van mensen, ben een echte levensgenieter, vier graag het leven en de liefde met de mensen om mij heen. Ik vind het een hele eer dat de mensen mij kiezen als trouwambtenaar.

 Mijn levensmotto:
’Liefde is leven en leven is liefde.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.