Evita Tjon a Ten

Gepubliceerd op 23 maart 2021 om 21:09

 

 

Evita, een 34-jarige, beeldschone tropische vogel, een multi-talent. Een vrouw die houdt van de mooie dingen in het leven. Daarnaast is ze een hardwerkende vrouw die altijd positief is.

 

 

Haar naam afgeleid van Evita Perron, betekent in het Spaans: ‘adem van leven’. Evita heeft door de persoon die ze is zoveel te geven. Ze is een krachtige dame met een sterke ‘mindset’ en doorzettingsvermogen. Ze doet wat ze leuk vindt en dat is creëren en dat herhaalt zich elke dag weer.

 

 

Ze is kort na het behalen van haar Bachelor Business Administration in Hospitality Management in 2009 begonnen als eigen ondernemer. Inmiddels is ze al elf jaar trotse eigenaresse van Evita Art & Music.

 

 

Tijdens het online interview liet ze haar kantoorpand, gevestigd in Zoetermeer, zien waar ze onder andere haar eigen atelier heeft, maar ook een reclamebureau. Zo heeft ze al voor ruim 300 bedrijven een huisstijl ontwikkeld. Het ontwikkelen van een huisstijl als identiteit van een bedrijf is meer dan alleen een simpel logootje maken. Zo vertelt ze: ’Een logo is tevens ook je identiteit. Het is de basis van je bedrijf. Elk klant heeft een bijzondere identiteit, datgene wat ze speciaal maakt'.


Alles wat ze maakt, doet ze met veel liefde en oprechtheid. Zo zegt ze: ‘Als ik energie heb om iets van mijzelf met de wereld te delen, dan sta ik te zingen of sta ik in de belangstelling. Maar als ik bijvoorbeeld iets te verwerken heb, ga ik dingen creëren, zoals het maken van schilderijen’. Dus het één staat niet los van het ander. Datgene wat ze doet en waar ze voor staat, heeft voor haar veel waarde, omdat het mensen ook heel blij maakt en motiveert. De basis is en blijft dat ze passie heeft in datgene wat ze doet. Het maken van kunstwerken is puur intuïtief. Ze laat zich graag inspireren door datgene wat ze om haar heen ziet en ervaart. Het is tevens een uitlaatklep, waardoor ze weer nieuwe inzichten en ideeën krijgt.Iets wat zij ook met veel passie doet, is zingen. Ze was vijf jaar oud toen ze voor het eerst op het podium stond. Ze kan haar eerste optreden tot de dag van vandaag nog herinneren. Ze zong toen een Surinaams kinderliedje. En dat was het begin van een mooie zangcarrière.

 

 

In haar liedjes is Jazz vaak de basis. Maar in haar muziek hoor je ook Surinaamse invloeden. Soms verwerkt ze ook reggae in haar muziek, want haar peetmoeder komt uit Jamaica. Ze is een mix van vele culturen. Haar grootmoeder heeft Hindoestaans en Schots bloed. Haar opa is Chinees en haar vader Libanees en Creools. Lange mooie jurken, glitter en glamour en een stem waar je U tegen zegt. Evita zingt de sterren van de hemel.

 

Voor de corona pandemie had ze 80 tot 100 optredens per jaar. Nu ligt het optreden voor publiek door de corona pandemie stil. Ik vroeg aan haar hoe zij omgaat met een grote tegenslag. Zo vertelt ze: ‘Hoe ik er toch doorheen probeer te komen is door te denken: Dit is de situatie nu. Ik los het op als ik het kan oplossen en zo niet, dan laat ik het los.Een tegenslag te boven komen, heeft naar mijn mening echt te maken hoe je gedachten zijn op dat moment. Want ik geloof dat als je negatief denkt, dat je dan ook negativiteit aantrekt. En ik geloof heel sterk dat wat je naar het Universum uitzendt ook op je pad gaat komen.’

 

 

Woonachtig in Nederland, maar Suriname heeft overduidelijk ook een mooi plekje in haar hart. In 2019 is ze in Kiev (Oekraïne) bekroond met de titel: ‘Miss Top of the World Plus Size’. Ze heeft tijden de verkiezing gezongen en Suriname vertegenwoordigd.

 


Zo vertelt ze: ‘Ik heb de mensen door mijn verhaal kennis laten maken met de schoonheid van Suriname’. Suriname is natuurlijk een supermooie bestemming. Maar het is ook een heel rijk land door de historie. Een land met een mengelmoes van allerlei culturen, heerlijk eten, mooie muziek en de natuur is daar prachtig. Na de bekroning heeft ze iets langer dan een jaar ambassadrice mogen zijn en daar hoorde een reis naar Suriname bij.

 

 

Ze heeft een kunstenaars-voor-kunstenaars project. Zo gaat 10% van elk factuur naar Suriname. Met dat geld worden er kleurboeken en stiften/(kleur-)potloden gekocht en uitgedeeld aan kunstenaars in de dop. Zo zegt ze: ‘Kunst en educatie liggen heel dicht bij elkaar en daarin wil ik maar al te graag mijn steentje aan bijdragen’.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Evita Tjon a Ten
een jaar geleden

Bedankt voor het mooie stuk.