Citroengras zit vol met antioxidanten.

Gepubliceerd op 5 mei 2023 om 15:26Citroengras is megagezond, het zit namelijk vol met antioxidanten en wordt in de alternatieve geneeskunde ingezet bij griep, verkoudheid, hoest, koorts en bronchitis. Ook als thee getrokken heeft citroengras werking op de immuniteit. Het geeft je een gezonde verfrissende boost.Wat doet citroengras met je lichaam?
 De medicinale plant wordt al eeuwenlang gezien als traditionele remedie tegen allerlei lichte kwaaltjes. In de tropische gebieden waar de plant goed groeit, wordt citroengras al jaren gebruikt tegen maagkwalen, griep en verkoudheidsklachten. In de Indiase Ayurveda wordt citroengras gebruikt als kalmerend middel.
 


Hoe gezond is citroengras? Citroengras is een goede bron van vitamine A en C. Dat eerste is belangrijk voor een gezonde huid, maar bijvoorbeeld ook voor je haar en nagels. Zowel vitamine A als vitamine C zijn belangrijk voor de weerstand. Vitamine C staat daarnaast in positieve zin bekend om de vele antioxidanten die erin zitten. Deze stofjes beschermen je lichaam tegen de zogenaamde ‘vrije radicalen’, die onder andere kanker veroorzaken.
 


Naast vitamine A, B en C, bevat citroengras ook een aantal mineralen die verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Denk daarbij onder andere aan calcium, ijzer en magnesium. Maar bovenal worden de stengels van citroengras in binnen- en buitenland geroemd vanwege de essentiële oliën die erin zitten. 


Waar is citroengras goed voor? Het is wetenschappelijk bewezen dat de essentiële oliën in citroengras, een antibacterieel effect hebben. Specifiek helpen ze tegen de zogenaamde helicobacter pylori bacterie, die maagproblemen veroorzaakt. Verder werkt het ontstekingsremmend en helpt het de effecten van het prikkelbare darm syndroom te verminderen. Ook zijn er diverse onderzoeken die stellen dat citroengras een ontgiftende werking heeft op je huid, alvleesklier, lever, nieren en blaas.
 


Het is dan ook niet zo gek dat verschillende bevolkingsgroepen geloven in verschillende geneeskrachtige effecten van citroengras. Zo doen ze op Curaçao de stengels in de thee als medicijn tegen griep, verkoudheid, hoest en koorts. Gebruiken ze het in Suriname ook tegen buikpijn en hartkloppingen. En behandelen ze in Java jeuk, acne of schrammen met water waarin citroengras is meegekookt. Een zeer heilzaam kruid dus, zowel volgens de wetenschap als eeuwenoude tradities. Benieuwd naar wat de werking van citroengras voor jou kan betekenen? Probeer dan eens een van onze groentesappen met citroengras of start met een detox kuur. 


Sonya 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.