Jarenlang worstelen en strijden tegen de kilo´s.

Gepubliceerd op 22 november 2021 om 21:03

 

Tja ik worstel al jaren met de kilo's, de strijd met mijn overgewicht, jojo-effect, haat-liefde verhouding met eten etc. Eigenlijk kan ik me niet herinneren wanneer ik echt slank was. Zoals jullie op deze VOOR en NA foto zien is het bewijs van mijn geworstel van de afgelopen 11 jaar. Dan heb ik het nog niet van de 25 jaar dieetleed en geworstel voorheen. 

 

 

September 2010 stond ik op een top gewicht van 192 kg schoon aan de haak. Op 18 mei 2011 kreeg ik een gastric bypass ingreep op advies van de internist en viel met bloed, zweet en tranen -72 kg af. Ik woog in november 2012 maar liefst 120 kg. Daarna begon ik te groeien en kwam +32 kg aan door stress, depressies en twee zwangerschappen. Mei 2017 woog ik 152 kg. 4 jaar geleden heb ik besloten dat dit niet zo langer meer kon en heb contact opgenomen met Vitalys en het NOK (Nederlandse obesitas kliniek) wel met een verwijsbrief van de huisarts uiteraard. 

 

 

Er was nog één optie voor een redo operatie oftewel een distale gastric bypass. Een distale gastric bypass is dat de dunne darm is ingekort naar 1.20 m dus ik neem veel minder vitaminen en voedingsstoffen op. Leven met een distale is met veel bijwerkingen zoals vaker naar de wc, vermoeidheid en tekorten aan vitamines. Op 3 juli 2017 heb ik de ingreep laten doen, de ingreep viel vies tegen. Ik had nog wel wat complicaties mijn herstel duurde wat langer.

 


Het afvallen met een distale ging heel langzaam, ja ik moest er veel voor doen en nog steeds. Ik heb vanaf mijn 8ste lijn gericht geleefd vooral als het om diëten gaat. Met een distale gastric bypass is juist het tegenovergestelde ik moet juist veel gaan eten zoals producten waar veel eiwitten in zitten, kip, rundvlees, vis, groente, fruit en zuivelproducten. Geen smakeloze chemische light producten meer, 6 tot wel 8 eetmomenten op een dag. De omschakeling vond ik in het eerste jaar best lastig. En nog, ik eet dan producten wat voorheen God verboden was voor mij, ik kom geen gram aan. Bizar eigenlijk! 

 

 

Als ik ooit op een gezond streefgewicht ga uitkomen durf ik nog steeds niet te zeggen, maar wat is een gezond streefgewicht? Door de sondevoeding drama in 2018 was ik op het punt gekomen 'geen dieetleed meer voor mij' na 34 jaar mezelf tekort doen was de maat vol. De sondevoeding drama was lichamelijk en geestelijk echt verschrikkelijk, wat voelde ik me toen ellendig zeg. Dit wil IK NOOIT meer meemaken. Het is goed zo, ik weeg momenteel 104 kg -88 kg ben ik in totaal afgevallen een prestatie waar ik SUPER trots op ben (schommel tussen 2 en 4 kg, ik blijf mooi stabiel) de magische onder de 100 kg grens dat is niet gelukt. Ik kom van heel ver en weet waar ik vandaan kom. Vooral de ingreep heeft voor mij emotioneel vlak en lichamelijk behoorlijk ingehakt. Spijt van de ingreep en leven met een distale heb ik zeker niet. Als ik niets had gedaan was ik zo weer dichtgegroeid wel naar 60 kg of meer met alle gevolgen van dien. 

 

 

Voor nu ben ik tevreden.
Ik blijf redelijk stabiel. Wat er af is, is er af.
Het is goed zo!

 

 

'Liever te dik in de kist,
dan één heel leuk feestje gemist !!!'.

 

 

Vrolijke groet,

Caroline

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.