Genieten van samenzijn.

Gepubliceerd op 30 september 2023 om 20:19Lang geleden, in een donker en duister tijdperk, bestond er nog geen mobiel.


Er was zelfs geen enkel apparaat waar beeld of geluid uit kwam.Kun je het je voorstellen?Tijdens de vrolijke zomermaanden verlichtte de zon de wereld, maar in het holst van de winter was het donker.


De kamer slechts verlicht door de dansende vlammen van het haardvuur en een enkele sissende kaars.Het was een wonderlijke tijd, waarin men ’s avonds de tijd met elkaar doorbracht.Wat de mensen dan deden?Ze vertelde verhalen.


Over lang vervlogen dagen, over draken en avonturen. Over goden en godinnen. Over heldendaden, roem en rijkdom.


Over wijze lessen de geleerd waren. Waarschuwingen die in de oren geknoopt moesten worden. Maar ook om de herinnering levendig te houden aan hen die ons zijn voor gegaan.


Een fabelachtige tijd waarin kennis, ervaringen en wijsheid van generatie op generatie overgedragen werd.


En die in onze huidige tijd compleet verloren dreigt te gaan.Want echte wijsheid vind je niet op Google, TikTok of Facebook.


Echte wijsheid komt van binnen, uit je eigen ervaringen en inzichten. Maar ook van hen die ons zijn voorgegaan. Familieverhalen, geheimen en eigenaardigheden zijn goud waard.


Ze geven inzicht in wie je bent. Hoe de geschiedenis je familielijn gevormd heeft. En waar een groot deel van jouw eigenschappen vandaan komt.De mooie kanten, de nare kanten, de rare kanten.Dus maak deze wintertijd voor verhalen. In alle geuren en kleuren, vormen en maten.

Vraag de generatie die je is voorgegaan naar hun verhalen, en deel jouw verhalen met de generatie die na je komt.


En om helemaal in de stemming te komen maak je deze thee die je laat wegzakken in de wondere wereld van Fabels & Verhalen. En om het feestje compleet te maken, schenk je er een glaasje Fabels & Verhalen likeur bij.Geef gelijk een zakje of fles weg met de uitnodiging voor een avond gezellig samenzijn. Voor een avond vol verhalen over lang vervlogen tijden en wanneer de rest van de wereld even mag stilstaan.


 Bron: Het Kruiden huisje

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.