Ik schenk je Warme Handen en Voeten.

Gepubliceerd op 6 december 2023 om 23:57

 

 

Laat het bloed sneller stromen


Ons lichaam is een vernuftig systeem en keer op keer sta ik er weer versteld van.Zo is ons systeem een meester in het reguleren van onze lichaamstemperatuur. Want dat komt stiekem best nauw. Paar graadjes meer of minder en we leggen het loodje. Niet heel wenselijk.Dus als er, om wat voor reden dan ook, niet genoeg energie is om het hele lichaam te verwarmen, dan wordt het automatisch weggehaald op die plekken waar het niet essentieel is. Zoals bij onze handen en voeten vandaan. Want onze organen zijn net een stukje belangrijker.


Hebben we een ijzertekort, dan zijn er niet genoeg rode bloedcellen om zuurstof, en daarmee warmte, naar alle hoekjes en gaatjes van ons lichaam te transporteren. Ook dan moeten je handen en voeten het weer met de restjes doen.Potverdikkie…Dan zijn er ook nog een paar handen vol auto-immuunziekte die kunnen bijdrage aan een verminderde doorbloeding. En weer zijn handen en voeten als eerste de sjaak.Gelukkig zijn er heerlijk verwarmende kruiden die onze bloedsomloop een handje kunnen helpen. Een spreekwoordelijke schop onder de kont zeg maar. Vol kracht vooruit tot je tenen er van tintelen.Maar voordat we naar de kruiden gaan kijken nog één ding.Koude handen en voeten kunnen een lichamelijke oorzaak hebben, maar kijk ook een kritisch naar je levensenergie. Stroomt dit wel? Word je helemaal blij van wat je doet? Word je er warm van? Volg je je hart? Leef je vol passie?


Want reken maar dat je levensenergie volledig stokt wanneer je elke dag met tegenzin naar je werk gaat. Met een diepe zucht wakker wordt en je je bed uitsleept. Dag in dag uit op de automatische piloot je dag afwerkt om vervolgens neer te ploffen op de bank en je te verliezen in een of andere soapserie.Het leven is niet iets om ‘uit te zitten’, maar om vol passie en vuur te ontdekken!


Deze kruidenthee werkt dan ook twee kanten op. Het stimuleert de bloedsomloop zodat ook je handen en voeten wat welverdiende warmte krijgen. Maar hij helpt je ook om je hart te volgen en om je leven zo vorm te geven dat je het er warm van krijgt!

En om het feestje vandaag compleet te maken, vind je hieronder ook een recept voor een heerlijk verwarmende massageolie. En als je dan ook nog een lieve man of vrouw kunt vinden om je voeten voor je te masseren, krijg je het er helemaal warm van! 


Geniet van de recepten, voor jezelf of om weg te geven!En knoop vooral de boodschap van Gember in je hoofd. Vergeet nooit dat je alle kracht, passie en enthousiasme in huis hebt om het leven te leiden zoals jij dit wilt. Dat hoef je niet eerst te vinden, het is er al, echt waar!


De boodschap:

Ik schenk je Warme Handen en Voeten
Volg je hart,
Ga op avontuur.
Maak je dromen waar,
Leef vol passie en vuur.
Dan zullen je voeten tintelen van warmte,
Zinderen van vertier.
Je handen gloeien van genot,
En kriebelen van plezier.Tips & Trucks voor het maken van cadeautjes:

Geef een wens mee aan het cadeautje
Wanneer je een thee gaat mengen voor een ander, doe dit dan met aandacht, liefde en intentie. Zorg ervoor dat je in de juiste stemming bent wanneer je de thee gaat maken. Want net als dat een maaltijd die met liefde gekookt is beter smaakt, zo werkt een thee die met intentie gemaakt is krachtiger. Dus geef dat wat je een ander toewenst mee aan de thee terwijl je mengt.

Dit geldt natuurlijk voor alle cadeautjes die je maakt, ook voor de massage olie van deze week en de vele leuke receptjes die nog volgen in de aankomende weken.


Maak een leuk zakje of potje:
Een zelfgemaakt cadeautje hoort in een mooi zakje of potje. Knutsel zelf iets in elkaar, maak je eigen labeltjes of versier je zakjes en potjes.


Geschreven wens:
Een zelfgemaakt cadeautje krijgt nog meer waarde wanneer je er een boodschap bij schrijft. Dit mag een persoonlijke boodschap zijn of je mag de wens/boodschap gebruiken die ik bij elk thema schrijf. Schrijf je boodschap op een mooi kaartje of lijst hem in. Zo kan de ontvanger hem in zijn of haar hart sluiten.


De Kruiden voor Warme Handen en Voeten thee: 

Gember
Gember verwarmt ziel en zaligheid en stookt het innerlijk vuurtje op. Hij stimuleert niet alleen de bloedcirculatie, hij vertelt je ook dat je nooit mag vergeten dat je alle kracht, passie en enthousiasme in huis hebt om het leven te leiden zoals jij dit wilt. Dat hoef je niet eerst te vinden, het is er al, echt waar!

Rozemarijn
Net als gember is Rozemarijn een krachtpatser die de doorbloeding stimuleert, zodat je het weer warm krijgt. Ook maakt ze de geest scherp, helpt ze je om af te sluiten wat geweest is zodat je vol focus en concentratie het leven kunt creëren waar je blij van wordt.


Kaneel
Kaneel is zwoel, verwarmend en laat vermoeidheid van je afglijden. Ze helpt je om te stoppen met dingen die je gefrustreerd en ongelukkig maken. Zodat je je hart en je passie kunt volgen en je door niets en niemand tegen laat houden.

 

Honingklaver
Honingklaver is een tonicum voor de aderen en helpt om de bloedcirculatie te verbeteren. Ook helpt hij je om uit je hoofd te komen en op te houden met de ‘ja maar’. Volg je zintuigen, je intuïtie en je hart. Geeft je over aan het ritme van de natuur en je zult nieuw geluk vinden.


Duizendblad
Ook Duizendblad geeft een zwakke bloedsomloop een spreekwoordelijke schop onder de kont. En helpt je om antwoorden en inzichten te vinden hoe je het leven kunt leiden waar je energie en kracht van krijgt. Een leven waar je warm voor loopt


Meidoorn
Tot slot helpt ook de krachtige meidoorn om de doorbloeding te stimuleren. En helpt ze je om een keuze te maken. Wat gaat het worden? Blijf je vastzitten in een vertrouwde sleur? Of ga je je hart en je passie volgen?


Recept Kruidenthee Warme Handen en Voeten:

2 tl Gember
1 el Rozemarijn
1 el Kaneel
2 el Honingklaver
1 el Duizendblad
1 el Meidoorn

Dit recept is goed voor ongeveer 20 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel tl = theelepel

 

Gebruik Kruidenthee
Meng de kruiden en vergeet niet om jouw wensen aan de thee mee te geven. Verpak ze in een (zelfgeknutsel) zakje of een goed afgesloten potje. Gebruik 1 ruime theelepel kruiden per kop thee.


Massage olie Warme Handen en Voeten:


Ingrediënten
150 ml olijf- of zonnebloemolie
2 el Gember (stukjes of poeder)
Optioneel; 5 tot 10 druppels Lavendel etherische olie
2 el Rozemarijn
el = eetlepel

Massage olie maken
Vul een steelpan met een laag water.
Zet een passende kom op de steelpan.
Vul de kom met de olie, de gember en de rozemarijn. Breng het water in de steelpan aan de kook en verwarm de olie met de kruiden voor 2 tot 3 uur. Let erop dat de olie niet te heet wordt (je wilt de kruiden verwarmen, niet frituren) en dat je pannetje met water niet droog kookt. Je kunt nu de kruiden uit de olie zeven. Optioneel; Laat de olie afkoelen, voeg de etherische olie toe en schud de olie stevig door. Bewaar hem in een goed afgesloten flesje of potje.
Vergeet niet om een leuke label op je fles te plakken of deze mooi te versieren.
Masseer de voeten en handen in met deze olie om de bloedsomloop te verbeteren en de handen en voeten op te warmen.


Contra-indicaties Kruidenthee (niet gebruiken bij)*
De Kruidenthee niet gebruiken bij zwangerschap, zogen en hartaandoeningen.


Kruidenthee zetten:
Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.


Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. Gebruik b.v. een papieren theefilter.Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste.


Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condens druppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!


Kruidige groet,
Astrid (Het Kruidenhuisje.nl)

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.