Ik schenk je een dikke knuffel.

Gepubliceerd op 7 december 2023 om 00:18Een hart onder de riem.


Vorige week maakte ik een beginnetje met een serie feestdagen recepten.


Heerlijke, betoverende en leuke recepten om te maken en weg te geven als cadeautje.

 

Deze week een recept dat niet mag ontbreken in deze serie.


Want hoe gezellig, leuk en zalig de feestdagen voor vele ook zijn. Te veel feestdagen worden eenzaam en in stilte gevierd.


Laten we daarom dit jaar een dikke knuffel uitdelen aan iemand die eenzaam is. In de vorm van een kaartje, een vriendelijk woord of een hartverwarmende Dikke Knuffel thee of Likeur.Of het nu om een eenzame buur gaat, een collega, de oude dame die enkel nog een praatje bij de kassa heeft of een iemand met familie ver weg.Laten we ze niet vergeten. Laten we er voor ze zijn!De Dikke Knuffel thee en Likeur zijn beide in en in verwarmende drankjes die hun lichtje laten schijnen waar ze nodig zijn. De ziel verwarmen en je intens laten genieten van het moment. Zodat je niet alleen weet, maar ook voelt dat er iemand is die liefdevol aan je denkt.


Natuurlijk kun je deze receptjes ook maken voor iemand die je een hart onder de riem wilt steken tijdens de feestdagen. Die deze kerst moet vieren zonder een geliefde of gebukt gaat onder zorgen.Want laten we eerlijk zijn, we kunnen allemaal wel eens een extra dikke knuffel gebruiken!


De boodschap:

Ik schenk je een Dikke Knuffel
Ik geef je een dikke knuffel,
met twee armen om je heen.

Vanuit mijn hart en in je glas,
zo ben je nooit alleen.

Voel hoe ik bij elk slokje thee of likeur,
liefdevol aan je denk.

Je met ziel en zaligheid verwarm,
en je een dikke knuffel schenk.


Tips & Trucks voor het maken van cadeautjes:


Geef een wens mee aan het cadeautje
Wanneer je een thee gaat mengen voor een ander, doe dit dan met aandacht, liefde en intentie. Zorg ervoor dat je in de juiste stemming bent wanneer je de thee gaat maken. Want net als dat een maaltijd die met liefde gekookt is beter smaakt, zo werkt een thee die met intentie gemaakt is krachtiger. Dus geef dat wat je een ander toewenst mee aan de thee terwijl je mengt.


Ga je de Kruidenthee Dikke Knuffel mengen? Geef dan liefdevolle en warme gedachten mee aan de thee wanneer je deze mengt.En dit geldt natuurlijk voor alle cadeautjes die je maakt, ook voor de likeur van deze week en de vele leuke receptjes die nog volgen in de aankomende weken.


Maak een leuk zakje of potje:


Een zelfgemaakt cadeautje hoort in een mooi zakje of potje. Knutsel zelf iets in elkaar, maak je eigen labeltjes of versier je zakjes en potjes.


Geschreven wens:


Een zelfgemaakt cadeautje krijgt nog meer waarde wanneer je er een boodschap bij schrijft. Dit mag een persoonlijke boodschap zijn of je mag de wens/boodschap gebruiken die ik bij elk thema schrijf. Schrijf je boodschap op een mooi kaartje of lijst hem in. Zo kan de ontvanger hem in zijn of haar hart sluiten.


De Kruiden voor Dikke Knuffel thee:


Linde

De Linde is een echte oermoeder die voor je klaar staat wanneer je behoefte hebt aan geborgenheid en liefde. Ze geeft graag een dikke knuffel en met haar warmte, liefde en wijsheid weet ze altijd een glimlach op je gezicht te toveren.

Appel

De Appel is een lieve boom die altijd voor haar kinders, groot en klein, klaarstaat. Ze heeft een heerlijke energie en is een echte moederkloek, van het type, kusje erop en over. Maar bovenal vertelt ze graag verhalen, over lang vervlogen dagen en wijsheden van vroeger. Luister maar eens goed!


Kaneel

Kaneel is zwoel, verwarmend en laat vermoeidheid van je afglijden. Ze helpt je om te stoppen met dingen die je gefrustreerd en ongelukkig maken zodat je je hart kunt volgen en kangenieten van de verwarmende momentjes in het leven.


Citroengras

Citroengras is een heerlijk dartelende ziel. Een plantje dat doet voor hij nadenkt en dan wel ziet waar het schip strand, of niet. Zo brengt hij een frisse noot in dit recept en helpt hij je om je onder te dompelen in het moment.

Zoethout

Zoethout is nog zo’n fijn kruid dat ziel en zaligheid verwarmt. Helemaal wanneer verdriet, pijn of eenzaamheid de overhand heeft. Dan snoert zoethout vervelende en zeurderige gedachten de mond, om even volop te genieten van het moment en een liefdevol gemaakt kopje kruidenthee.

Steranijs

Steranijs is een sensuele dame. Met een glinstering in half geloken ogen fluistert ze over wonderen en genot. Ze helpt je om te genieten van het leven alsof je alles voor de eerste keer beleefd. Reis met haar mee en een wereld van wonderen zal voor je opengaan.


Recept Kruidenthee Dikke Knuffel:


2 el Lindebloesem
1 el gedroogde Appelstukjes
1 el Kaneel
2 el Citroengras
2 tl Zoethout
2 el Steranijs (in stukjes gebroken)
Dit recept is goed voor ongeveer 22 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel tl = theelepel

 

Gebruik Kruidenthee:

Meng de kruiden en vergeet niet om jouw wensen aan de thee mee te geven.
Gebruik 1 ruime theelepel kruiden per kop thee.

Recept Likeur Dikke Knuffel:

Ingrediënten
400 ml brandewijn of witte rum
100 gram rietsuiker of honing
4 el gedroogde Appelstukjes
1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
2 stokjes kaneel, of 1 el kaneel
2 steranijsjes (eventueel in stukjes breken om ze in de fles te kunnen stoppen)
el = eetlepel tl = theelepel

 

Likeur maken:

Neem een goed afsluitbare glazen fles van 500 ml. Stop hier alle ingrediënten in en vul de fles af met wodka of jenever. Je mag ook 100 ml wodka of jenever vervangen voor rum om de likeur een extra diepe smaak te geven. Sluit de fles af en schud hem goed door. Blijf de fles dagelijks schudden totdat de suiker of honing is opgelost en laat hem twee tot drie weken trekken.


Je kunt de likeur nu zeven en terug in de fles gieten of je kunt de inhoud erin laten zitten en de fles zo weggeven (het ziet er tenslotte zo gezellig uit). Als je de likeur gaat zeven, gooi dan de appelstukjes niet weg! Deze smaken heerlijk op ijs, pannenkoeken of door de yoghurt! 


Vergeet niet om een leuke label op je fles te plakken of deze mooi te versieren.


Contra-indicaties Kruidenthee (niet gebruiken bij)* Niet gebruiken bij zwangerschap en zogen. Geen Zoethout gebruiken bij een hoge bloeddruk.


Kruidenthee zetten:

Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.


Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. Gebruik b.v. een papieren theefilter.Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste.


Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condens druppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!Kruidige groet,
Astrid (Het Kruidenhuisje).


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.