De geheimen van bramen.

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 22:50Elk jaar produceren bramenplanten nieuwe stengels vanaf de kruin net onder het grondoppervlak, en vanaf wortels die zich op enige afstand uitstrekken. Elke stok leeft 2 jaar. Het eerste jaar produceert een stok alleen maar bladeren, het tweede jaar draagt ​​hij vruchten.... Tuinders van bramen en frambozen kunnen de bessenopbrengst enorm verhogen door een techniek te leren die bekend staat als fooien, volgens een tuinbouwdocent van de University of Illinois Extension.


"De zomer is een tijd voor het fooien van bramen en frambozen." zijtakken kunnen groeien, wat een drie tot vijf keer hogere fruitopbrengst mogelijk maakt!
Fooien, ook wel knijpen genoemd, is het verwijderen van de bovenste 5 tot 7 centimeter van de primocane de verse groei van het huidige groeijaar. Een deel van de plant stimuleert de zijwaartse knopbreuk.” 


Leuke weetjes ....


Bramen worden door vrouwen tijdens de bevalling gebruikt om de pijn tijdens de bevalling te verlichten, omdat ze een hoog gehalte aan vitamine K bevatten, wat kan werken als spierverslapper.


Er zijn ongeveer 375 soorten bramen, die in bijna alle delen van de wereld voorkomen. De Grieken gebruikten de braam als remedie tegen jicht, en de Romeinen maakten thee van de bladeren van de bramenplant om verschillende ziekten te behandelen.


Bramen bevatten koper, wat essentieel is voor de botstofwisseling. Het is ook essentieel voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen in het lichaam. De zeer donkere kleur van bramen is een bewijs van het hoge gehalte aan antioxidanten in de vrucht.


Bijen die zich voeden met bramenbloesems produceren een donkergekleurde honing met fruitsmaak. Andere namen voor bramen zijn onder meer dauwbramen en braambessen. De donkerblauwe kleur zorgt ervoor dat bramen een van de hoogste antioxidantniveaus van alle soorten fruit hebben.


Antioxidanten, bekend om het verlagen van het risico op een aantal vormen van kanker, zijn een enorme bonus, maar houd er rekening mee dat de bessen het beste in hun natuurlijke staat kunnen worden geconsumeerd om de volledige voordelen te benutten.


Als een bramenplant oranje is geworden, vernietig deze dan. Dit is een ernstige schimmelziekte die niet te genezen is.


De consumptie van bramen kan helpen het gezonde weefselweefsel te bevorderen, wat een geweldige niet-chirurgische procedure is om de huid er jonger uit te laten zien.

Langdurige consumptie van bramen helpt ook om uw hersenen alert te houden, waardoor de helderheid van gedachten en een goed geheugen behouden blijven.
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.