Cleopatra

Gepubliceerd op 28 januari 2024 om 17:45

 

 

Cleopatra besteeg de troon op 17-jarige leeftijd en stierf op 39-jarige leeftijd. Zij sprak 9 talen. Zij kende de taal van het oude Egypte en had hiërogliefen leren lezen, een uniek geval in haar dynastie. Afgezien hiervan kende zij Grieks en de talen van de geboorten, Hebreeën, Medos, Troglodytes, Syriërs, Ethiopiërs en Arabieren.

 

Met deze kennis stond elk boek ter wereld voor haar open. Naast talen studeerde ze aardrijkskunde, geschiedenis, astronomie, internationale diplomatie, wiskunde, alchemie, geneeskunde, zoölogie, economie en andere disciplines. Zij probeerde toegang te krijgen tot alle kennis van haar tijd.


Cleopatra bracht veel tijd door in een soort oud laboratorium. Schreef enkele werken met betrekking tot kruiden en cosmetica. Helaas werden al haar boeken vernietigd tijdens de brand van de grote bibliotheek van Alexandrië in het jaar 391 na Christus. C.


De beroemde natuurkundige Galeno bestudeerde haar werk en kon enkele van de door Cleopatra bedachte recepten transcriberen. Eén van deze middelen, die Galeno ook aan zijn patiënten aanbeveelde, was een speciale crème die kale mannen kon helpen hun haar terug te krijgen. Cleopatra’s boeken bevatten ook beauty-hacks, maar geen daarvan heeft ons ooit bereikt. De koningin van Egypte was ook geïnteresseerd in kruidengeneeskunde en dankzij haar talenkennis had ze toegang tot talloze papyrs die tot op de dag van vandaag verloren zijn gegaan. Haar invloed op de wetenschap en de geneeskunde was in de eerste eeuwen van het christendom algemeen bekend.


Zeker een uniek figuur in de geschiedenis van de mensheid.Bron: Art of Ancient Egypt

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.