Op een bijzondere zondagnacht...

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 21:10Op een bijzondere zondagnacht kregen onze collega’s bij de aanvang van de dienst meteen een melding van een bevalling, waarbij het hoofdje van de baby al zichtbaar was. Bij aankomst van de collega’s is het kindje net geboren. Wat we aantroffen was een prachtig klein jongetje dat goed huilde, maar ook twee zeer verbaasde ouders die niet op de hoogte waren van de zwangerschap.


Samen hebben we het kindje voorzichtig afgedroogd, een warm mutsje op gedaan, warm in handdoeken gewikkeld en bij de verbaasde mama op de borst gelegd. De verbaasde papa mocht de navelstreng doorknippen. En zo begonnen we onze reis naar het ziekenhuis, met de kersverse moeder en haar zoon. Tijdens de rit zagen we de moeder steeds verliefder worden op dit prachtige, kleine mannetje. Tegen de tijd dat we in het ziekenhuis aankwamen, straalde ze van geluk, en de nieuwe vader net zo.


Maar deze nieuwe ouders waren totaal niet voorbereid op de komst van hun zoontje, en dat greep onze collega's aan. We besloten een oproepje op Facebook te plaatsen voor babybenodigdheden voor dit stel, niet wetende dat we overspoeld zouden worden door hartverwarmende, lieve en gulle mensen die allemaal babyspullen wilden doneren. Na anderhalve dag waren we het overzicht volledig kwijt. Wat kan de wereld toch mooi zijn. In slechts een paar dagen tijd hebben onze collega's een schat aan spullen verzameld, en werden er op de ambulancepost ook prachtige en nuttige babyspullen gebracht.


We mochten met een busje van Ambulance Rotterdam-Rijnmond zelfs een complete babykamer bij iemand ophalen! In datzelfde busje brachten we alle gedoneerde spullen (van luiers tot een wipstoeltje, van een Maxi-Cosi tot Zwitsal-producten) bij de nieuwe ouders thuis, met behulp van de vader. Wat een enorm dankbare mensen, een geweldig stel met zoveel liefde voor elkaar en voor hun zoontje.
Dit was een ervaring die we nooit zullen vergeten! Zodra de kleine jongen weer thuis is, gaan we zeker een keertje op kraamvisite om dat onverwachte maar zeer welkome mannetje nogmaals te bewonderen.

 

Bron: Ambulance Rotterdam-RijnmondReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.