Ik ben de schrijver van mijn leven.

Gepubliceerd op 29 februari 2024 om 21:15Ik ben de schrijver van mijn leven: hoe meer verdriet, uitdagingen en obstakels ik tegenkom, hoe groter het verhaal en hoe groter de persoon die ik mag worden.
Als ik het gevoel krijg dat ik mijn jeugd heb gemist of tijd heb verloren, zal ik mezelf eraan herinneren dat geen enkele ervaring ooit verspild is, noch een les die ooit verloren is gegaan, en dat ik in feite tijd heb gewonnen, omdat ik nu sneller kan evolueren en veel grotere hoogten kan bereiken dan ooit tevoren.
En als ik terugkijk op het verleden en zou wensen dat ik iets anders had ervaren of gekozen, zal ik mezelf eraan herinneren dat ik door elke beslissing die ik ooit heb genomen, ben gegroeid en dat ik uiteindelijk mijn weg heb gevonden en heb geleerd dat ik vrede kan vinden zelfs tijdens de grootste pijn.

 


Want het verleden definieert mij niet, en mijn heden hoeft niet op mijn verleden te lijken. En in plaats van mijn verleden te herinneren, zal ik ervoor kiezen om de visie die ik heb voor mijn toekomst te herinneren. Want dromen zijn veel krachtiger dan herinneringen.
Als ik naar de toekomst kijk, zal ik mezelf eraan herinneren dat er geen regels in het leven zijn over hoe oud ik moet zijn om mijn dromen te verwezenlijken of liefde te vinden, want we hebben allemaal onze eigen paden en bestemmingen in het leven en geen enkel pad is groter of minder dan een ander. Ook al komen en gaan degenen van wie ik houd, ik vertrouw erop dat de mensen die echt in mijn leven horen mij niet zullen verlaten. En mochten mensen weggaan, dan neem ik het niet persoonlijk op. Want we hebben allemaal onze eigen paden en tijdlijnen in het leven die elkaar op bepaalde momenten kruisen, maar op andere momenten scheiden.


En als ze weggaan, zal ik mezelf eraan herinneren dat het nooit een weerspiegeling is van mijn waarde, maar gewoon een teken dat ze niet langer nodig zijn op mijn pad, en ik niet langer op hun pad. Daarbij heeft het geen zin om ze ervan te overtuigen om te blijven, want hun keuzes zijn volledig hun eigen keuzes, en er zijn anderen die ervoor zullen kiezen om met mij mee te gaan op het pad dat voor ons ligt, en die nooit uit elkaar willen gaan of mij willen laten gaan. Dus zal ik ze het beste wensen en met liefde afscheid nemen, wetende dat mijn geluk nooit afhankelijk is van iemand anders en dat niemand mijn hart kan breken zonder mijn toestemming.
En als het gaat om de mensen van wie ik voorbestemd ben om lief te hebben en die ik nog moet ontmoeten, zal ik een kiezer worden, geen bedelaar, en erop vertrouwen dat als ik vanuit een plaats van liefde leef, ik de liefde niet hoef na te jagen of ernaar te zoeken. het, maar kan het aantrekken, omdat mijn aanwezigheid een geschenk is aan anderen.

 


En als ik ervoor kies om opnieuw te beginnen in het leven, zal ik me niet ontmoedigd voelen of achterlopen op het punt waar ik dacht dat ik zou zijn. Zoals bij elk nieuw begin, begin ik nooit echt opnieuw, want ik behoud de wijsheid die ik tijdens mijn leven heb verworven. Als ik merk dat ik bang ben, zal ik onthouden dat het doel van angst niet is om mij te verlammen, maar om mij aan te moedigen actie te ondernemen. En op momenten van angst zal ik mezelf eraan herinneren dat ik zoveel meer ben dan één emotie, en dus zal ik er doorheen ademen en erop vertrouwen dat tijden van pijn, zorgen en verdriet niet eeuwig zullen duren, aangezien mijn leven zich voortdurend ontvouwt. En als ik merk dat ik mijn pad en het succes van mijn leven in twijfel trek, zal ik mezelf eraan herinneren dat wat een goed geleefd leven bepaalt is hoe ik ervoor kies om uit elke ontmoeting te evolueren, en pijn uit het verleden om te zetten in een verhaal dat de moeite waard is om te vertellen. Want we krijgen allemaal bepaalde positieve en negatieve ervaringen in het leven en het is wat we kiezen om ons op te concentreren en er van te maken dat telt.

 


Als ik de successen van anderen zie, zal ik mij door hen gesterkt en gedragen voelen, wetende dat wat zij gevoeld en ervaren hebben, is ook voor mij mogelijk. Want elke overwinnaar was ooit een overlevende, en elke overlevende was ooit een slachtoffer, maar ze kozen ervoor om zich niet te laten definiëren door hun ervaringen uit het verleden, maar om zich daarvan te transformeren. Op dezelfde manier zijn het mijn eigen daden die mij maken tot wie ik ben. Want dit is wat het betekent om selfmade te zijn: weten dat ik degene ben die bepaal wie ik word.

 


Met dank aan Tahlia Hunter
Vertaald vanuit het Engels)

Via Hilde Heijn.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.