Waarom gooit Rose aan het einde van Titanic de ketting weg?

Gepubliceerd op 9 juni 2024 om 19:12Het is de hele reden waarom ze überhaupt naar de boot ging. Als je erover nadenkt, waarom zou Rose, een vrouw van hoge leeftijd en met een zwakke gezondheid, zo'n fysiek veeleisende reis maken naar een schip midden op de oceaan, alleen maar om een ​​lang, onsamenhangend verhaal te vertellen dat ze in de loop van de tijd had kunnen vertellen? Telefonisch of de bemanning op het vasteland kon haar ook gaan bezoeken?

 


Ze wilde naar de Keldysh omdat het schip zich boven de rustplaats van de Titanic bevond. Ze vertelde het verhaal omdat het een centraal, bepalend hoofdstuk van haar leven was dat het verdiende om gehoord te worden. En Jacks offer en zijn plaats in haar leven verdienden het om geëerd te worden. Dus vertelde ze hun het verhaal in al zijn hartverscheurende details, op de meest geschikte plek ter wereld daarvoor: de plek waar hij zijn leven voor haar gaf.

 

Toen deed ze waarvoor ze kwam. Ze bracht de ketting terug naar de oceaan. Dit werd om een ​​aantal redenen gedaan:Ten eerste wordt aan het publiek onthuld dat Rose de ketting al die tijd nog steeds bij zich had, in plaats van hem te gebruiken – door hem te verzilveren – om haar nieuwe leven in Amerika te beginnen als een verder straatarme immigrant. Ze kon haar echte naam of iets uit haar vorige leven niet gebruiken, anders zou haar verloofde haar gevonden hebben en haar terug in dat afgesproken huwelijk hebben gesleurd. Het feit dat ze de ketting nog steeds had, betekende dat ze haar leven in Amerika vanuit het niets had opgebouwd, en dat het te veel voor haar betekende om los te laten. Dit zegt veel meer over hoe sterk Rose was geworden.

 

 

Ten tweede laat het zien dat ze haar hele leven van Jack heeft gehouden, zelfs tijdens toekomstige huwelijken. Ze heeft die plek in haar hart voor altijd aan Jack gegeven. Ze is hem en wat hij voor haar heeft gedaan nooit vergeten. Eindelijk laat ze Jack gaan. Door de ketting in de oceaan te laten vallen, zorgt ze ervoor dat niemand anders hem ooit vindt, en geeft ze hem in feite voor altijd aan Jacks herinnering.

 

 

Dat is de echte reden dat ze helemaal naar het onderzoeksschip boven de Titanic is gegaan: het was haar kans om de ketting aan Jack te geven, zodat deze nooit door een andere vrouw werd gedragen en na haar overlijden door iemand anders in contant geld werd omgezet.

 

 

Het Hart van de Oceaan was haar eigen hart, in romantische zin. En het was van Jack. "Het hart van een vrouw is een diepe oceaan van geheimen." Ze rust dan in vrede, alles in haar leven eindelijk waar het hoort.Bron: Movies and DelightReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.