In den Beginne was het Licht...

Gepubliceerd op 28 juni 2023 om 17:29In den beginne was het licht er als alomvattende eenheid. Buiten dit licht was er niets, anders zou het licht immers niet het al-ene zijn.
 

 

Pas met de stap in de polariteit ontstaat duisternis, uitsluitend en alleen om het licht zichtbaar te maken. De duisternis is daarbij een puur kunstmatig product van de polariteit, die nodig is om het licht op het polaire bewustzijnsniveau zichtbaar te maken. 

 

 

Daarmee is de duisternis de dienaresse van het licht, is zij de voedingsbodem, drager van het licht, zoals de naam Lucifer ons leert. 

 

 

Maar verdwijnt de polariteit, dan verdwijnt ook de duisternis, want zij heeft geen autonoom bestaan. 

 

 

Daarom is de vaak geciteerde strijd tussen de krachten van het licht en de krachten van de duisternis geen echte strijd, want de afloop is altijd al bekend. 

 

 

Duisternis heeft geen vat op het licht. Licht echter transformeert duisternis onmiddellijk in licht - reden waarom duisternis het licht moet vermijden, wil zij niet als 'niet-autonoom bestaand' ontmaskerd worden. 

 

 

Deze wet werkt door tot in onze fysische wereld - want deze is een analogon van de metafysische wereld.  

 

 

Laten wij aannemen dat wij een met licht gevulde ruimte hebben en dat buiten deze ruimte duisternis heerst. Men kan rustig de deuren en de ramen openen en de duisternis binnenlaten - de duisternis zal de ruimte niet donker maken, maar het licht zal de duisternis in licht veranderen. 

 

 

Nu draaien wij dit voorbeeld om: wij hebben een donkere ruimte, die daarbuiten door licht omgeven is. Wanneer wij nu weer deuren en ramen openzetten, dan zal ook deze keer het licht de duisternis omzetten en de ruimte met licht vullen. 
 

 

© Thorwald Dethlefsen/Rudiger Dahlke 
© Mirjam de Boer

 

There is a life-force within your soul,  

seek that life. There is a gem in the mountain of your body, seek that mine. 
O traveler, if you are in search of That.
Don't look outside, look inside yourself and seek That

~ Rumi
  


 

Schilderij: Maxime Peinture Remy.Dankjewel Maxime voor jouw prachtige, inspirerende creaties vol Licht en Liefde!
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.