Over koetjes en kalfjes praten.

Gepubliceerd op 16 april 2024 om 22:22Ik ben niet een type om het over koetjes en kalfjes te hebben. Ik wil verbinding, écht contact, inhoud en diepzinnigheid. Jezelf kunnen zijn. Je mening, idee, gedachten, weloverwogen, kunnen geven.Eerlijkheid en openheid. Ook dat!

 

Ik kan niets met mensen die hun masker ophouden en niets van zichzelf laten zien. Ik heb ook niets met opmerkingen: "Hoe gaat het? Goed! (altijd...) en met jou?". En vervolgens aan alle kanten voelen dat 'Het zo hoort' dat te vragen. Daar kan ik niets mee, wil er ook niets mee. Nietszeggende onderwerpen of onderwerpen waarin ik totaal geen interesse heb, daar dwaal ik van af.


Ik wil weten wat jou beweegt?
Waar jij mee bezig bent? Vertel eens wat meer over jezelf. Pas dan voel ik connectie, verbinding en pas dan ga ik 'aan'.


De rest haak ik gauw op af. Sorry, maar het is zo.
Toon jij geen interesse in mij en vraag je nergens meer na, dan doe ik dat ook niet (meer) in jou. Leegtrekkers zijn dat vaak. Net als inhoudsloze onzin of mensen die voor de zoveelste iets aanhalen waar ze het al tig keer over gehad hebben, ja sorry...ook dan dwaal ik soms af.


Maar goed. Dat wil niet zeggen dat mensen mij of mijn verhaal altijd interessant of boeiend vinden. Oh zeker niet! Ook dát merk ik gauw genoeg of voel ik wel aan. Prima, denk ik dan. Ook goed! Dan weet ik met wie ik wel of niet de verbinding aan kan gaan.


Er zijn legio mensen waarmee je het kunt hebben over koetjes en kalfjes.De buren, de kassamedewerker, de cliënt, de man of vrouw in de kroeg etc.Maar als het gaat om mensen om mij heen, daarvan weet ik graag iets meer en zij van mij.Voor échte connectie, contact én verbindingDoor: Openhartig 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.