Jou heb ik nodig.

Gepubliceerd op 18 mei 2024 om 17:07

 

Jij, die je zo vaak alleen en verdrietig voelt, Ik wil je zeggen: als je verdriet hebt, sta Ik in stilte naast je en geef je de kracht om te verdragen, als je niet weet hoe het verder moet, geef ik je het geduld om net zo lang te wachten, totdat er onverwacht een deur voor je open gaat.


Als je bang bent voor de dood, weet dan, dat Ik op de drempel sta om je op te wachten en je het nieuwe land binnen te leiden. Je staat er niet alleen voor, hoe je leven ook gaat. Ik omhul je elke dag met mijn liefde, ook dan, als je dat zelf niet kunt voelen. Weet dat alle ervaringen van het leven bedoelt zijn als lessen om geestelijk aan te groeien. En ook al denk je vaak dat die lessen eigenlijk te zwaar en te veel zijn, Ik geloof in je en Ik weet dat je de beproeving glansrijk zult doorstaan.


Weet je, van het donker hier op aarde leer je meestal zoveel meer dan van het licht. Maar daarom ben je ook hier: opdat je van het vele donker zult leren en geestelijk zult groeien. Straks kom je weer thuis in het land van het lichten nu al weet ik met wat voor een grootse en indrukwekkende geestelijke winst je dan thuis zult komen. Zoveel winst, dat de geestelijke wereld er nog een beetje mooier van wordt.


Maar nu ben je hier en nu mag je deze donkere wereld een klein beetje lichter maken. Nu mag je met je liefde, je geduld, je volhardingen je trouw de aarde verlichten. Nu mag je met je invoelende liefde andere mensen tot troost zijn gewoon, omdat je aan je eigen hart ervaren hebt wat pijn en verdriet een mens kan doen.


Deze donkere tijd heeft mensen nodig zoals jij. Want wie zelf gewond werd, die kan troosten. Wie zelf eens viel, kan anderen helpen opstaan. Wie zelf de wanhoop gekend heeft, kan anderen hoop geven.


Jij mag het kanaal voor Mijn liefde zijn: jou heb ik nodigHans StolpReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.