Viresh Ramdin

Gepubliceerd op 9 augustus 2022 om 20:37

 

 

Beste lezer,


Op 21 januari 1988 zag ik het eerste levenslicht hier op aarde. Ik kreeg van mijn ouders, mevrouw H. Chhatta en wijlen de heer D.K.I. Ramdin, de namen Viresh Dhiraj Ramdin. Mijn broer V. Ramdin vertoefde toen al vier jaren op deze aarde en mijn zusje V.R. Ramdin zou ons ongeveer twee jaar daarna vergezellen.

 


Binnen een gezin van vijf groeide ik in Hellevoetsluis en Hoogvliet op. In Hellevoetsluis zat ik (tot en met groep vier) op de openbare basisschool 'De Houthoeffe' en in Hoogvliet heb ik de resterende vier groepen doorlopen op de openbare basisschool 'De Tuimelaar'. Na zes jaren vwo op de middelbare school 'Einstein Lyceum', startte ik in 2006 met de opleiding 'Fiscaal recht' aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hier studeerde ik in 2011 af.

 


Na mijn afstuderen in 2011 heb ik diverse banen gehad. Uiteindelijk ben ik in april 2014 begonnen met werken bij woningbouw corporatie Havensteder. Hier ben ik ruim drieënhalf jaar in dienst geweest, waarvan ik een jaar in de ziektewet zat. Mijn gezondheidsproblemen hebben mij destijds laten beseffen dat gezondheid eigenlijk de grootste schat in jouw leven is en dat je deze schat ook goed moet onderhouden. Zonder een goede gezondheid kan je namelijk vrij weinig tot niets. Dit was echt een eyeopener voor mij!

 


In het najaar van 2017 werd duidelijk dat vanwege een reorganisatie mijn contract bij Havensteder niet meer zou worden verlengd en dus ging ik op zoek naar een andere baan. Tijdens deze zoektocht sloeg echter het noodlot genadeloos hard toe. Op 11 oktober 2017 kwam mijn vader namelijk te overlijden. Deze gebeurtenis heeft een hele diepe impact op mij gemaakt. Er waren in het verleden al geliefden van mij overleden, maar nog niet eerder iemand zo dichtbij. Door deze gebeurtenis ben ik echt heel anders naar het leven gaan kijken. Naast mijn eerdere besef moment over gezondheid, besefte ik nu ook dat het leven van het ene op het andere moment gewoon voorbij kon zijn en dat je echt alles uit het leven moet halen wat erin zit. Niet meer uitstellen dus, maar dingen gewoon doen!

 


Schrijven bijvoorbeeld. Ik hield altijd al van schrijven, maar deed er tot dan toe vrij weinig mee. Dus besloot ik op 1 januari 2018 op Facebook mijn blog-pagina 'Frits heeft gesproken' aan te maken. Waarom 'Frits'? Vroeger zei ik achter elke zin 'Frits'; het was een soort stopwoordje van mij. Zodoende besloot mijn broer mij op een dag 'Frits' te noemen. Het uitgangspunt van mijn blog-pagina was om artikelen te schrijven over sociaal-maatschappelijke onderwerpen en daarover op een respectvolle manier in dialoog/discussie te treden.

 


In februari 2018 werd ik voorgesteld aan Gobind Ramkalup, de redacteur van de krant (thans magazine) Dreamz World (een krant die zich op de Surinaamse/Caraïbische gemeenschap richt). Na een goed gesprek met deze beste meneer mocht ik een vijftal korte artikelen aanleveren die één pagina van de krant zouden vullen. Toen de krant in maart 2018 uitkwam, was ik echt enorm trots op het resultaat! Artikelen door mij geschreven, gepubliceerd in een krant! Daar had ik nooit over durven dromen!

 


In 2018 heb ik veel geïnvesteerd in mijn blog-pagina en het schrijven voor Dreamz World, waar een netwerk opbouwen en onderhouden ook onderdeel van was. Ik leerde heel veel mensen kennen, waaronder de oprichters van de goede doelenorganisatie 'ChietSana Foundation' (Chietra Bahora) en stichting 'Every day People' (Asha Lachman) en de voorzitter van Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Zoetermeer (Sham Hira). Ook raakte ik actief betrokken bij de eerste twee stichtingen. Daarnaast mocht ik bij een regionaal radiostation komen, werd ik gevraagd voor een regionale tv-uitzending en verzorgde ik zogenoemde 'Spoken Columns' over taboeonderwerpen. Zo was ik op verschillende sociaal-maatschappelijke terreinen bezig en daar haalde ik heel veel voldoening uit.

 


Daarnaast kreeg ik in augustus 2018 een baan bij de overheid. Dit is wat mijn vader altijd wilde en daarom ben ik hier extra trots op! Voor mijn blog-pagina deed ik op een gegeven moment ook interviews met verschillende inspirerende personen van Hindoestaanse komaf.

 


In 2019 heb ik de lijn van het interviewen doorgetrokken naar Dreamz World en begon ik met het maandelijks interviewen van jong, Hindoestaans talent. Ik wilde hen middels zo een interview in de spotlight zetten/meer exposure geven. Hun talent mag namelijk gezien worden!

 


In 2020 besloot ik om Hindoestaanse 
ondernemers die minimaal vijf jaar binnen hun vakgebied werkzaam waren, te interviewen. Aan de ene kant wilde ik met hun verhalen de jongeren inspireren en aan de andere kant wilde ik deze ondernemers ook hun welverdiende spot geven. Ondanks de corona-maatregelen is het mij toch gelukt om negen ondernemers te interviewen!Voor 2021 heb ik ervoor gekozen om naast Hindoestaanse talenten en ondernemers ook talenten en ondernemers uit andere Surinaamse/Caraïbische bevolkingsgroepen te interviewen. Te denken valt aan Javanen, Creolen of Antillianen. Op mijn blog pagina zal ik maandelijks mijn in 2019 afgenomen interviews met de jonge, Hindoestaanse talenten - vergezeld met een update - plaatsen. Dit om te laten zien hoe het twee jaar later met deze toptalenten gaat!

 


Wat ik in de afgelopen 33 jaar heb geleerd? Geniet van het leven! Haal alles eruit wat erin zit! Volg jouw dromen! Leef alsof het de laatste dag van jouw leven is! Let goed op jouw gezondheid! Werk (geld verdienen) is belangrijk, maar niet alles in het leven; er is nog véél en véél meer dan dat!

 


Pluk de dag, oftewel: Carpe Diem!

 Viresh Ramdin (Frits)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.