Sharita Poeran

Gepubliceerd op 9 augustus 2022 om 20:52De stap van reguliere baan naar zelfstandig ondernemer was spannend. Maar sinds 2013 heeft Sarita haar eigen bureau in maatschappelijke dienstverlening. Zij combineert twee achtergronden namelijk maatschappelijk werk en Human Resources in haar werk. Dat maakt dat ze nog gerichter mensen kan helpen tijdens het neerzetten van bijvoorbeeld re-integratie trajecten of optreden als intermediair tussen cliënten en specialisten. De leefgebieden zorg- en welzijn, werk en inkomen, financiën/ schulden en huisvesting mogen allemaal aan bod komen bij maatschappelijk werk.


Er valt heel veel te doen binnen het Sociaal domein. Tijdens haar werk als Maatschappelijk werker komt zij uiteenlopende situaties tegen bij mensen met hulpvragen. Maar de meest voorkomende hulpvraag valt wel binnen zorg- en welzijn, bijvoorbeeld zorg aan huis of de organisatie van opname van revalidatie. Maar zo ondersteunt ze als Maatschappelijk werker ook bij trajecten binnen de WMO-WLZ-ZVW sector. Ook het begeleiden van instellingen bij organisatie vraagstukken pakt zij projectmatig op.


Zij heeft zorg verleend in de laatste jaren van het leven van haar ouders. Dat gaf haar alleen nog maar nog meer motivatie om haar werk als maatschappelijk werker door te zetten. Door haar werkachtergrond heeft ze een breed netwerk. Zo heeft ze samenwerkingen met collega’s in hetzelfde werkveld, instellingen en de gemeente. Er is veel diversiteit bij haar cliënten. Ze heeft cliënten met verschillende achtergronden en culturen. Ze vindt integriteit, empathie en respect zeer belangrijk bij het helpen van cliënten.


Een Maatschappelijk werker hoort zich aan wet- en regelgeving te houden, werkt als zelfstandige out-of-the-box maar ook daarin zijn er uiteraard grenzen. Binnen die kaders probeert ze de mensen zo goed mogelijk te helpen met haar kennis en kunde. Zo geeft ze aan: ’Ik zal altijd kwaliteit boven kwantiteit kiezen’.


Het traject van een cliënt kan verschillen per hulpvraag of hulpvragen. Het is vaak maatwerk, maar ook bij maatwerk komt zij in situaties terecht waarbij het oorspronkelijk afgesproken traject dient te worden aangepast. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg met de cliënt.


Zelf is ze al heel wat jaren Maatschappelijk werker van een cliënt die ze haar ‘achtste wereldwonder’ noemt, dit vanwege haar bewondering voor de kracht van deze cliënt. Cliënt is uitbehandeld maar Sarita biedt nog altijd begeleiding daar waar nodig is. Soms heeft deze cliënt enkel en alleen behoefte aan een luisterend oor. De verhalen van deze cliënt bezorgen haar nog altijd kippenvel.


Het werk wat zij doet geeft haar veel voldoening. Het is dankbaar werk, maar ze maakt ook lange dagen. Aandachtspuntje blijft toch de balans erin blijven vinden. Daarom last ze vaak genoeg me-time in. Ze maakt graag een wandeling, mediteert en doet vaak een ochtend work-out. Ook geniet ze van het samenzijn met haar twee kinderen. Zo vertelt ze dat ze een super trotse mama is. Ze leert haar kinderen hoe belangrijk zelfstandigheid is en ondersteunt haar kinderen bij een goede educatie.


Haar inspiratiebron is een vrouw die zij haar ‘muze’ noemt. Zij heeft veel te danken aan haar. Zo vertelt ze mij de waarde van contacten en omgang met mensen.Binnenkort lanceert ze haar website van CB Dienstverlening, haar bureau in maatschappelijke dienstverlening. Daarop kunnen mensen zich aanmelden voor een intake gesprek en verdere informatie.Reactie plaatsen

Reacties

Sarita Poeran
2 jaar geleden

Wat een mooi idee om dit op te zetten;
inspiratie doet leven zeg ik altijd!
Je weet nooit wie uit welk verhaal net dat
lichtpuntje eruit kan halen wat hij of zij
op dat moment nodig heeft voor dat duwtje in de rug...
ik ben maatschappelijk werker,bezit een zelfstandig
bureau en ik doe prachtig werk die mij veel voldoening
geeft. De verhalen op Horen Zien Zwijgen,
bevestigen de waarde van zinvol werk.
Mijn complimenten en keep up the good work!