Shadon Bindraban

Gepubliceerd op 10 augustus 2022 om 21:17Shadon is naast een echte familieman,
componist, Singer and Songwriter, muzikant, kunstenaar en the founder of SHADONISME.


Voor hem is kunst een afspiegeling van het leven. Het willen maken van iets wat nog nooit eerder is geweest, waarbij de zintuigen van een mens geprikkeld kunnen worden. Maar kunst is voor hem ook een manier om grenzeloos je creatieve mind tot uiting te laten komen Hierin zijn doen en durven de sleutelwoorden. Zo zegt hij: ’We zijn allemaal bronwezens. Het geeft mij veel voldoening en levensvreugde om zich vanuit die bron op een creatieve manier uiting te geven aan het leven.


Als kunstenaar maakt hij schilderijen waarbij hij zijn creatieve mind volledig zijn gang gaan. Hij is een  dromer en door te schilderen kan hij even ontvluchten van de werkelijkheid. Schilderen is voor hem 'de ultieme vrijheid’. Zijn schilderstijl is een explosie aan kleur, zelf bestempeld hij zijn werk als Impressieve Expressionisme. Zo kan hij de ene keer een schilderij maken van Bob Marley en de andere keer weer een kleurrijk schilderij van een naakte vrouw.


Het leven zelf is zijn grote inspiratiebron Zijn creatieve vermogen komt ook tot uiting in muziek want Shadon is componist, sing and songwriter en muzikant.


Hij liet zich als kind ook graag inspireren door zijn vader. Zijn vader heeft ook een grote passie voor muziek. Zo is hij lang geleden samen met zijn vader naar the Congress hallen in Den haag geweest om een concert bij te wonen van Bollywood legend: ’Kishore Kumar’. De stem van Kishore Kumar ging dwars door zijn hele lichaam met onder andere het liedje: ’Oh mere dil ke chain’.


Hij laat zich graag inspireren door ‘the legends’ op het gebied van muziek. Hij is all-round op het gebied van muziek. Hij luistert graag naar vele zangers in binnen-en buitenland maar ook naar verschillende muziekstijlen.


Hij laat zich niet beperken of begrenzen door anderen. Hij vindt het behoud van eigenheid zeer belangrijk. Zo zegt hij: ’Het zal niet zo zijn dat jij je leven zodanig laat beïnvloeden en beperken door vastgeroeste ideeën van je medemens. Leef je eigen leven. Pas dan kan jij je zo vrij als een vogel voelen. Ik ben geboren in vrijheid, ik leef in vrijheid en ik overlijd in vrijheid’.


Zo is hij ook de founder of SHADONISME Hij omschrijft SHADONISME  als: ’Powerful movement of the free spirits’. Zo maakt hij graag quotes waarbij hij anderen hoopt te triggeren om bijvoorbeeld de dingen op een andere manier te gaan bekijken. Humor ontbreekt vaak ook niet in zijn quotes. Hij laat de mensen graag lachen. Hij hoopt dus mensen te triggeren met zijn quotes. Maar met deze vraag wilde ik hem te triggeren. Zo vroeg ik aan hem:’Shadon, als jij je eigen band mag gaan samenstellen met muzikanten en zangers of zangeressen uit binnen-en buitenland. Hoe zou dat er uitzien’. Ja, deze vraag vond hij wel heel leuk.


Zijn wereldband:

Gitaar: Jimmy Hendrix

Basgitaar: Prince

Drums: Jeff Porcaro

Toets: John Lennon

2e stem: Bob Marley en George Michael

3e stem: Kishore Kumar, Rafi en Mukesh.Achtergrondkoor:

Amy Winehouse, Elvis Presley,
James Brown, Michael Jackson en
Jim MorrisonBrass sectie: Miles Davis,
Charley Parker in combinatie.


Met het orkest van John Barry,
beken van de James Bond Theme.Shadon zegt: ’Moraal van dit verhaal.
Ik vind dat de dode popsterren leven
in de muziek hebben gebracht.
En gelukkig zijn ze dood daardoor onsterfelijk…’.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.