Wilfred Richards

Gepubliceerd op 10 augustus 2022 om 22:20

 

Hij is geboren en getogen in Sweet Sranang (Suriname). Hij heeft tot zijn 21ste in Suriname gewoond. Afgestudeerd in Rusland en gewerkt in Duitsland. Deze globalist was bezig om een stukje van de wereld te verkennen, maar tegelijkertijd was hij ook bezig om zijn ‘eigen wereld’ te verkennen.

 


Hij was werkzaam als buschauffeur in Nederland. Het begon steeds meer tot hem door te dringen dat dit niet is wat hij wilde blijven doen. Hij werkte ver onder zijn niveau en het geluksgevoel was op een gegeven moment ver te zoeken op werkgebied. Op een dag kreeg hij een e-mail en dacht in eerste instantie, dat het spam was. Hij had die e-mail verwijderd en vervolgens kreeg hij opnieuw een e-mail. Daarin stond een telefoonnummer van een bedrijf. Hij belde het bedrijf op en werd uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens het gesprek kreeg hij een aanbod om in Zwitserland te gaan wonen en werken met een vaste aanstelling. Hij ging naar huis en besprak dit met zijn vrouw en twee kinderen. Een moeilijke periode brak aan voor het hele gezin. Want wat doe je als je zo een aanbod krijgt? Ga je voor je gevoel? Of kies je voor je verstand? Wilfred heeft in goed overleg de keuze gemaakt om naar Zwitserland te gaan.

 

Eenmaal in Zwitserland, kwam hij daar terecht in een studio. Het eerste paar jaar heeft hij het wel moeilijk gehad. Maar het contact met zijn kinderen en zijn ex-vrouw is altijd gebleven. Hij zocht manieren om, in een toen nog onbekende land met onbekende mensen, zijn draai te vinden. Hij had zijn studio ingericht op zijn Surinaams met houtsnijwerk uit Suriname.
En hij luisterde via het internet naar Stanvaste radio (Surinaamse radiozender). Hij maakte nieuwe sociale contacten in Zwitserland met gelijkgestemde door sociaal netwerk platformen.

 

Zo kookte hij weleens Surinaams voor de mensen daar. Daardoor leerde hij de Zwitserse cultuur en de lokale bevolking steeds beter kennen. Suriname is subtropisch land met de jungle en veel oerwoud. En dan kom je in Zwitserland en zit je hier tussen de bergen.

 

 

Later kreeg hij een huis aan de voet van de hoogste berg in Zürich: ’De Üetli gebergte’. Tijdens het videobellen kreeg ik een rondleiding in zijn huis. Hij heeft het zo leuk ingericht. Veel kleur, planten en een gezellig zit hoekje onder het afdakje van zijn tuin. Inmiddels werkt en woont hij al heel wat jaren in Zwitserland.

 

Wilfred is een levensgenieter en een echte mensen-mens. Hij geniet van alles wat hij doet. Zo heeft hij op het eiland Texel leren paardrijden. In Zwitserland stond hij, met hoogtevrees, op 3000 meter hoogte op een berg. Zijn zoon wilde heel graag parachute springen in Zwitserland en dat heeft hij gedaan. Hij zegt: ’Mijn hart bonkte in mijn keel, maar het was een bijzondere ervaring voor hem’. Hij heeft een aantal favoriete plaatsen in Zwitserland. Luzern, Lugano en Montreux. Luzern is een katholieke stad. Lugano is de Italiaanse kant van Zwitserland. En Montreaux is de Franse kant van Zwitserland. Dit is ook de favoriete stad van Freddy Mercurie van de muziekformatie Queens. Het is tevens een wereldstad voor Jazz liefhebbers.

Als hij nu terug denkt, had hij als jongetje in Suriname, nooit gedacht dat hij ooit ‘tussen de wolken zou lopen’. Want als hij in de bergen van Zwitserland wandelt dan loopt hij tussen de wolken. De natuur is daar zo adembenemend mooi. Je kan je goed aarden, je hoofd leegmaken, ontladen en weer opladen. Je voelt je letterlijk één met de natuur. 

 

Zo zegt hij: ’Wat ik zo mooi vindt aan Zwitserland is dat de natuur en de cultuur met elkaar verbonden zijn. De mensen gebruiken de natuur om de relatie met zichzelf en met elkaar op te bouwen´.

 


Hij heeft naast zijn huidige baan nog twee projecten waar hij zich mee bezig houdt. Hij is oprichter van ‘Suriname-day Events’ en van het ‘Nationaal Suriname Voetbal Museum’.

 

 

Het ‘Suriname day events’ heeft hij opgericht met als doelstelling om de lokale bevolking van een land kennis te laten maken met Suriname. Een land met een rijke historie. Zo organiseert hij ‘Suriname-day Events’ in Zwitserland. Een geweldig mooi project. Voor meer informatie en foto’s zie de link onderaan.

 


Nog een project en tevens zijn grote droom is om een voetbalmuseum te gaan openen in Suriname. Deze voetbalmuseum zal in het teken staan om de stervoetballers na hun voetbalcarrière in ere te houden. Hij is hier al jaren mee bezig met goede resultaten. Het is echt de moeite waard om een kijkje te nemen op de website en op zijn Facebook pagina. Zeer interessant. Zie de link onderaan.

 


Als je tien jaar geleden aan hem had gevraagd om in Zwitserland te gaan wonen en werken had hij je voor gek verklaard. Maar deze kans heeft hij met beide handen aangegrepen.

 


Hoe moeilijk het toen ook was om in een gevoel en verstand kwestie verwikkeld te raken. Maar achteraf gezien was dit voor hem de beste keuze ooit!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Wilfred Richards
een jaar geleden

Heel professioneel om mijn verhaal op deze geweldige manier neer te zetten. Hartelijk dank daarvoor.