Zwayder Bachielis

Gepubliceerd op 10 augustus 2022 om 22:34

 

 

Zijn werk als schuldhulpverlener geeft hem inspiratie. En zijn werk als personal trainer geeft hem motivatie. Beide met als doelstelling om de mensen weer back-on-track te krijgen door de juiste begeleiding te bieden.

 


Zwayder was acht jaar toen hij van Curaçao naar Nederland kwam. Hij woonde samen met zijn moeder en twee broers (in een slaapkamer, 2 op de grond en 1 die telkens kon afwisselen op bed te slapen) bij zijn oom en tante. Hoe moeilijk de situatie toen ook was voor zijn moeder, aan zorg en liefde geen gebrek. Hij weet als geen ander dat het leven vol met uitdagingen zit. Maar hij weet ook als geen ander dat er voor alles een oplossing is.Nadat een goede vriendin hem om hulp en advies vroeg om een gezond gewicht te bereiken, aarzelde hij geen seconde. Hij ging samen met haar, haar leefstijl aanpassen en maakte daar een sport- en voedingsplan op voor haar. Als personal trainer hielp hij haar met het behalen van haar doelen. Zij was de eerste klant die ruim 20 kilo met zijn hulp en begeleiding afviel. Door haar kreeg hij het besef, dat hij veel energie krijgt van mensen trainen. Hij heeft toen besloten om van zijn passie zijn werk van te maken. In 2015 is hij begonnen als personal trainer. Zijn doelstelling is het trainen van mensen en hen te helpen bij het bereiken van hun doelen.

 

Vanaf zijn 8e is hij begonnen met voetballen, later deed hij aan fitness en ontdekte hij recreatief kickboksen als een goede work-out om vet te verbranden (kickboxing en ontdekte hij fitness). Sport staat centraal in zijn leven, maar het leukste vindt hij dezelfde liefde over te brengen op anderen. Het is tevens een uitlaatklep. Maar het geeft hem ook motivatie en een positieve boost. Zo zegt hij: ’Je voelt je zoveel krachtiger na het sporten en daardoor zit je ook lekkerder in je vel en wat vrijer qua gedachtegang’.

 

 

Het lijkt mij niet altijd gemakkelijk om motivatie te vinden om te gaan sporten. Maar hoe zou Zwayder hiermee omgaan? Want wat doe je als iemand binnenkomt met hangende schouders, gezicht naar benden en amper gemotiveerd. Hoe ga je daar als personal trainer mee om? Zo zegt hij: ’Ik ga met degene even kort in gesprek om erachter te komen wat er aan de hand is en wat wijsheid is om te doen'. Ik begrijp als geen ander dat je uitdagingen kan verwachten als je begint met trainen of een bepaald plateau bereikt’. Hij is niet een trainer die in je oren gaat schreeuwen, maar hij verwacht wel het uiterste van zijn klanten. Daardoor is discipline en een open houding belangrijk. Hij probeert in gesprekken het positieve te benadrukken. En hij is zeker de beroerdste niet om even met je om de tafel te gaan zitten. Maar de verantwoording ligt natuurlijk bij de klanten zelf.

 


De trainingen die hij geeft zijn individueel maar ook in groepsverband van maximaal 4 personen om te letten op de juiste uitvoering en aandacht voor de mensen die trainen. Op locatie geeft hij trainingen in gym-studio Ballinfit (Be all in fit). Het is ‘the place to be’ in Amsterdam-Zuidoost als het gaat om het werken aan een healthy life-style. De energie die je voelt als je daar binnen stapt, is precies datgene wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Aan positiviteit, juiste mind-set en aan gezelligheid geen gebrek onder de trainers en mensen die er trainen. Zo zegt hij:’ ‘Het geeft zoveel voldoening om mijn passie voor het sporten te delen met de mensen. En het is elke keer weer een feestje voor mij om trainingen te geven in gym-studio Ballinfit’. Wat mijn aandacht heeft getrokken is het PowerMama® trainingsprogramma. Ballinfit en Lureon Personal Training bieden in samenwerking met de Core Academy het PowerMama® trainingsprogramma.

 

 

Dit is een programma speciaal ontwikkeld voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap.Ik vind het mooi om te zien dat er tegenwoordig veel meer gedaan wordt aan bewustwording vergeleken met vroeger. Er worden trainingen gegeven tijdens de zwangerschap met gepaste oefeningen waarbij er rekening gehouden wordt met ademhaling, bekkenbodem, buikspieren (diastase), transversus (diep dwarse buikspieren), mom posture (houding), dagelijks leven (bukken/tillen/ verzorging kinderen) etc. En na de zwangerschap wordt er gekeken naar eventuele complicaties en daarop wordt het trainingsprogramma op aangepast. Zo fijn dat er op die manier hulp geboden wordt aan het lichamelijke herstel van de vrouwen na een zwangerschap die soms niet weten wat zij wel of niet mogen doen. 

 

De laatste jaren, is hij steeds meer gaan beseffen, dat hij in zijn jeugd een hele fijne tijd heeft gehad en ondersteuning bij zijn familieleden. In het bijzonder bij zijn oom en tante (Arthur Lourens en Marysan Lourens-Martina) die hem en zijn moeder en broers hebben opgevangen. Zijn familie is zijn grote inspiratiebron. Ondanks zijn vader op afstand woonde, maar altijd zijn verantwoordelijkheid heeft genomen in zijn opvoeding. Het goede voorbeeld, de warmte en openheid, die de oudere generatie hem heeft gegeven, hoopt hij ook te kunnen overbrengen aan de jongere generatie zoals aan zijn nichtjes en neefjes.

 

 

Wist je dat Lureon personaltraining
een online sportplatform heeft?

 


Kijk voor meer informatie over Zwayder/
Lureon Personal Training (de VirtuaGym app) op de onderstaande link. www.lureonpersonaltraining.nlFoto’s: fotograaf Clinton Pique.Reactie plaatsen

Reacties

Zwayder
een jaar geleden

Nooit had ik gedacht dat er iets over
mij geschreven zou worden. I feel blessed!