Yazzmin Bergraaf

Gepubliceerd op 30 november 2021 om 22:02

 

 

Het is alweer vier jaar geleden dat ze haar eerste onderneming is gestart. Als ze terugkijkt dan ziet ze een stroom van vrouwen die ze in haar kapsalon heeft geholpen. Een ieder met haar eigen verhaal.

 


Met de handen in het haar…Zit jij ook weleens met je handen in het haar?
Ben je een keer of meerdere malen thuisgekomen van de kapsalon met een gevoel van ontevredenheid? Dit is Yazzmin ook overkomen. De verzorging en het onderhouden van natural hair vraagt om een specifieke aanpak. Zij vond weinig aansluiting bij de ‘reguliere’ aanpak van het behandelen van natural hair. Daarnaast hoorde zij steeds vaker geluiden van ontevreden dames met hetzelfde probleem. Er was werk aan de winkel. Hier wilde ze het verschil in gaan maken. Voor zichzelf, maar ook voor de andere dames.

 


Zij is zich verder gaan specialiseren op het gebied van natural hair. Vier jaar geleden knipte ze het lintje door en is zij als ervaringsdeskundige gestart in haar eigen salon: YalouHair. In haar salon kunnen mensen terecht voor de verzorging van hun haar. Bijvoorbeeld voor het stijlen met een steampot behandeling of het krullen zonder beschadiging van het haar, omdat zij vindt dat je de mogelijkheid moet hebben dit te kunnen doen (wanneer jij het wil en op een manier die gezond is). Maar ook voor het invlechten en voor het zetten van wimperextensions. De salon is tevens ook uitgerust met verzorgings-producten voor het haar die klanten kunnen aanschaffen. Een aparte werkruimte heeft ze omgetoverd tot een professionele kapsalon. In hartje Amsterdam ontvangt ze haar klanten met een warm welkom. Het staat hoog in het vaandel dat mensen zich op haar gemak en vertrouwd voelen en dat ze na de behandeling de salon met een tevreden en fijn gevoel de salon weer verlaten.

 


Ik vroeg mij af waar de naam ‘Yalou’ (spreek je uit als Djaloe) vandaan komt. Zo zegt ze:’Yalou is een combinatie van mijn voornaam en tweede naam namelijk Yazzmin Malou’. Deze maand was de vierjarige jubileum van YalouHair. Time flies when you have fun!

 

 

Kracht.

Ze is jaren geleden gediagnosticeerd met de aandoening fibromyalgie. Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. De ene dag is de andere dag niet. Ondanks haar beperkingen probeert ze toch alles uit het leven te halen. Naast het werken in de kapsalon zit ze in de afrondende fase van haar studie Bedrijfskunde MER (Management Economie en Recht).
 


Deze 23-jarige power women heeft begrepen waar het leven echt om draait. Je niet laten tegenhouden door beperkende overtuigingen, maar doen wat je blij maakt en voldoening geeft. Geloven in je eigen kracht. Een inspiratie voor vele. Ik heb haar de welbekende Horen Zien Zwijgen vraag gesteld. Ik vroeg aan haar: ’Wie of wat is jouw inspiratiebron?’. Ze zei: ’Mijn inspiratiebron is daar waar ik vandaan kom’. Ik luisterde aandachtig naar de uitleg van haar antwoord. Ze heeft een rijke familiegeschiedenis van Afrika tot aan Suriname. Als rode draad is het generatie op generatie doorgegaan dat ouders het beste voor hun (klein) kinderen willen. Deze energie en schakel wilt ze voortzetten. Het verschil maakt ze door licht en liefde uit te stralen met haar ondernemingen en haar enthousiasme als ondernemer over te brengen op anderen.

 


Het verhaal achter Clasual…

Vorige maand was de lancering van haar tweede onderneming genaamd Clasual. Clasual is een webwinkel in accessoires voor de dames. Hier vind je sieraden voor iedere gelegenheid in elk budget.

 


Tijdens kerst zat ze na te denken wat ze haar dierbaren cadeau kon doen met kerst. Tijdens het opdoen van inspiratie kwam ze in haar ideeën terecht bij een sieraad. Een sieraad kan iets heel bijzonders zijn. Het kan een aandenken zijn. In vele culturen worden er gouden sieraden gedragen door vrouwen. Dus heeft ze mooie horloges gekocht voor haar ouders, zus en zwager. Zij waren zeer verrast en wat ze op dat moment voelde was doorslaggevend om daar iets mee te gaan doen. Ze voelde de waardering, blijdschap maar ook verbondenheid. Deze ervaring wilt ze een ander ook geven. Zo zegt ze: ’Vaak geven wij iets aan een ander, maar vergeten we onszelf daarin. Hoe mooi is het als je jezelf een mooi sieraad cadeau kan doen’. De naam Clasual is een combinatie van Classy en Casual. Clasual is opgebouwd rondom de bouwstenen van de liefdestalen beter bekend als Love Language.

 


Love Language:

Words of Affirmations
(Informatieve en positieve quotes)
Act of giving gifts
(Jezelf en naasten verwennen met cadeaus)
Quality time
(Een gezellige avond)
Act of service
(Uitstekende klantenservice)
Physical touch
(Aangename producten van goede kwaliteit)

 


Clasual is meer dan een webwinkel met sieraden. Het is tevens ook een ode aan de vrouwen. Ze heeft de sieraden vernoemd naar bijzondere en inspirerende vrouwen om haar heen. Zo zijn er oorbellen met de naam ‘Milly’, vernoemd naar haar moeder Mildred. Yazzmin haar favoriete sieraad is de ketting ‘Gilly’. De ketting is vernoemd naar één van haar goede vriendinnen. Zo zegt ze:’Als ik de Gilly ketting om heb dan geeft het mij een speciaal gevoel van verbondenheid’. De sieraden in de webwinkel zijn tijdloos en worden zorgvuldig uitgezocht door Yazzmin zelf. Naast sieraden vind je er ook o.a zonnebrillen, opbergdoosjes voor de sieraden en horloges.

 

Wist je dat je ook een Clasual Party kan organiseren? Een leuke activiteit met je vriendinnen of om de dames in je familie en kennissenkring te verassen met een Clasual party. De sieraden worden uitgestald zodat je ze in het echt kan bekijken. Het leuke aan de Clasual party is dat jij als host 5 euro shop tegoed ontvangt bij elke aankoop die er op dat moment wordt gedaan. Dus als er 10 mensen een sieraad hebben gekocht, dan ontvang jij als host 50 euro shop tegoed.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.