Inzicht in je eigen levensloop: Deel 1

Gepubliceerd op 9 juni 2024 om 15:29'De eerste levenshelft'


2. -De levenstekening:

'Biografie' stamt uit het Grieks en betekent letterlijk levenstekening. Deze levenstekening is een universeel oerbeeld van onze biografie. Dat betekent dat iedereen door dezelfde levensfasen, en dus: door dezelfde uitdagingen en beproevingen heengaat. Maar iedereen doet dat wel op een heel eigen, unieke manier. Juist die afwijkingen van het oerbeeld zijn belangrijk: ze vormen onze individuele biografie en vertellen ons over de diepere patronen en het karma van ons leven. Opvallend is dat zowel in de pedagogiek, als in de biografiek en de psychotherapie veel aandacht wordt besteed aan de eerste levenshelft, maar veel minder aan de latere levensjaren. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat na ons 63e jaar de karma vrije jaren aanbreken. Ook staan we in die jaren niet langer meer onder de directe inwerking van bepaalde planeten.


3. De inwerking van de planeten op onze levensgang:


1 – 7 jaar: -MAAN-
Groeikrachten en een magische sfeer
7 – 14 jaar: -MERCURIUS-
De gouden jaren van een kind
energie en levenslust
14– 21 jaar: -VENUS-
Liefde, idealen en voortplantingskracht
21 – 42 jaar: -ZON-
Individualiteit en onafhankelijkheid
42 – 49 jaar: -MARS-
Opvallende individualisering
49 -56 jaar: -JUPITER-
Wijsheid
56 – 63 jaar: -SATURNUS-


Loslaten en beproevingen
4. De kosmische badkuip (Zie de levenstekening). Er is bij de eerste levenshelft sprake van afdalen naar
de aarde en bij de tweede levenshelft van opstijgen en dus: een nieuwe verbinding zoeken met de geestelijke wereld. Ofwel van incarneren en excarneren, ofwel van ontvangen
en geven. Daarbij is er sprake van negen geboortes. De eerste zes of zeven van die geboortes verlopen als vanzelf: het zijn natuurlijke geboortes.


Vanaf het 42e jaar hangen de geboortes echter van onze eigen inzet af.
►Werken we, na het 42e jaar, niet bewust aan onszelf, dan komen onze zielenkrachten in de sfeer van de neergang van onze lichamelijke krachten en worden we depressief, sacherijnig en ontevreden.
►Werken en leven we na het 42e jaar door alsof er niets verandert, dan krijgen we na een aantal jaren een gezondheidscrisis (hartaanval, ernstige ziekte).
►Werken en leven we echter vanuit een groter bewustzijn aan onszelf, dan komen onze zielenkrachten in de sfeer van de ontluikende geest(krachten) en worden we evenwichtige, wijze en liefdevolle mensen.


Auteur: Hans Stolp

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.