Voor alle futloze momenten.

Gepubliceerd op 21 oktober 2023 om 23:13Een middagdip, slecht geslapen, een winterdip of gewoon niet vooruit te branden. We kennen het allemaal!


Je hebt nergens zin in en het liefste kruip je weg op de bank met een dekentje en een goed boek (of Netflix).


Maar die luxe hebben we niet altijd en dan gaan we al snel op zoek naar een energieboost. Een kop koffie, een glas cola of die zak snoep die je zo goed verstopt had.


Dan drink je liever deze Kruidenthee voor meer Energie. Het is een opwekkend mengsel met een heerlijk frisse, maar toch krachtige en diepe smaak. Je krijgt er een flinke energieboost van en het is supergezond.


Frisse lucht en beweging


Maar …Ik zeg het wel vaker; kruiden zijn magisch, maar kruidenthee is geen toverdrankje.


We hebben voldoende frisse lucht en beweging nodig om ons fit te voelen. En hoe vermoeider je bent, hoe meer je er van nodig hebt.Dus hoe koud of nat het ook is, hoe ellendig je je ook voelt, hop naar buiten! Ga een stukje wandelen, spring op de fiets naar de winkel of neem 5 minuten de tijd om buiten je kopje Energie thee op te drinken.


Zo, genoeg voor de wijze raad, terug naar de kruiden!De Kruiden:

Rozenbottel

Rozenbottels zijn de schijnvruchten van de Hondsroos, onze eigen inheemse, temperamentvolle wilde roos. Het zijn vitamine C bommetjes en bevatten veel antioxidanten. Ze werken daarmee aansterkend, opwekkend en voedend.


Pepermunt

Pepermunt is een sterk en uitbundig kruid en brengt verademing waar hij komt. Zijn geur laat spanning wegzakken en met z’n krachtige frisse smaak pept hij op en geeft energie voor de volgende ronde.


Frambozenblad

De Framboos is een heel beschermend kruid, vooral voor zwangere vrouwen. Maar ook voor iedereen die wel wat extra’s kan gebruiken staat ze klaar. Haar bladeren bevatten veel vitamines en mineralen en werken daarmee aansterkend.


Rozemarijn

Rozemarijn is dol op kennis en het verspreiden van kennis. Ze schenkt je helderheid en helpt je om te concentreren. Ook stimuleert ze de doorbloeding zodat je het weer warm krijgt en meer energie.Moerasspirea

De sierlijke en koninklijke moerasspirea heeft roomwitte bloemen die naar amandelen en honing ruiken. Ze heeft een heerlijk zoete smaak die dit mengsel in balans brengt. Ook werkt ze bloedzuiverend zodat er meer energie komt.


Gember

Net als rozemarijn stimuleert gember de doorbloeding waardoor gember je innerlijk vuurtje opstookt en ziel en zaligheid verwarmt.


Recept Kruidenthee voor meer Energie.


Meng de volgende kruiden:

2 el Rozenbottel (15 gr.)
2 el Moerasspirea (6 gr.)
1 el Frambozenblad (3 gr.)
1 el Pepermunt (3 gr.)
2 tl Rozemarijn (5 gr.)
2 tl Gember (5 gr.)

Dit recept is goed voor ongeveer 20 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel tl = theelepel


Gebruik


Gebruik 1 ruime theelepel kruiden per kop thee. Deze thee drink je 's ochtends en/of 's middags tot een uur of vijf. Daarna niet meer zodat je 's avonds lekker kunt slapen. Vergeet niet een frisse neus te halen 's middags.


Kruidenthee zetten.


Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.


Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. Gebruik b.v. een papieren theefilter.Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste.


Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!Kruidige groet,
AstridReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.