De vrouw die wifi heeft uitgevonden.

Gepubliceerd op 25 januari 2024 om 22:20Ze werd de mooiste vrouw ter wereld in
de bioscoop genoemd en dankzij haar hebben we wifi. Haar naam was Hedi, Hedi Lamarr. Ze was een Weense Joodse vrouw met een passie voor technologie en een roeping voor theater en film. In Hollywood, en eerst in Duitsland, waar ze haar carrière begon en vervolgens ontsnapte om de nazi's te ontwijken, werd ze de mooiste vrouw ter wereld genoemd en haar foto's en films bevestigen inderdaad dat ze ongelooflijk mooi en getalenteerd was.

 

 

Wat weinigen in Hollywood vermoedden, was dat de brunette die naast Spencer Tracy of Clark Gable speelde ook een buitengewone communicatie-ingenieur was, die in staat was een telegeleidersysteem voor raketten uit te vinden en te patenteren. De Amerikaanse regering verwierp de uitvinding tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar nam deze ten tijde van de Cubaanse crisis weer terug. De uitvinding van Hedi Lamarr werd van fundamenteel belang voor de ontwikkeling van Wi-Fi-technologie.

 

 

Kortom, als we vandaag draadloos verbinding kunnen maken met mobiele telefoons, pc's en tablets met netwerken, zijn we dat aan haar verschuldigd, de mooiste vrouw ter wereld, die vandaag in Oostenrijk en Duitsland wordt gevierd, omdat haar verjaardag 'uitvindersdag' is geworden.

 

 

Bron: Cinema Libre Filmstore


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.