Doug, een 97-jarige veteraan uit de Tweede Wereldoorlog. 

Gepubliceerd op 7 februari 2024 om 20:03In Chandler, Arizona, is Doug een trouwe klant in Arby's restaurant. Eigenlijk is hij de trouwste klant die ze daar hebben. Doug is een 97-jarige veteraan uit de Tweede Wereldoorlog en is al lang dol op de beroemde rosbiefsandwiches waarop de keten zijn reputatie heeft opgebouwd. Doug komt elke dag langs om te genieten van een maaltijd met zijn favoriete broodje. Hij bestelt bijna altijd een met Zwitserse kaas gevulde rosbief en een cola zonder ijs.

 

Alle personeelsleden daar hebben dat als zijn ‘gebruikelijke’ onthouden. Na een tijdje wilde een van de medewerkers, Travis Coye, meer weten over deze oudere man, en waarom hij zo gefascineerd was door het eten dat ze daar serveren. Dus vroeg hij hem waarom hij daar steeds kwam; waarom die locatie? Doug antwoordde en zei: “Dit is de enige plek waar ik een broodje kan krijgen of iets anders kan eten waar ik geen last van heb.” Eigenlijk ligt het misschien dichter bij de waarheid dat hij het broodje zo lekker vindt dat hij niet meer naar alternatieven zocht. Doug woont in een nabijgelegen bejaardentehuis, maar zorgt er altijd voor dat hij zijn dagelijkse maaltijd bij Arby's krijgt.


En hij heeft zijn eigen favoriete tafel waar hij van geniet. Het personeel daar behandelt hem zoveel mogelijk als familie en de medewerkers doen er alles aan om het hem naar de zin te maken. De manager daar, Christina Gamage, zegt: “Hij komt binnen met een rollator, zodra we hem aan de deuren zien komen, proberen we de deuren voor hem vast te pakken. Hij heeft veel meegemaakt als veteraan, toen hij binnenkwam en in een bejaardentehuis zat, maar hij heeft geen familie. Doug is zo'n loyale klant en een heel aardige kerel dat het personeel op een dag tussenbeide kwam en hem een ​​cadeaubon van $ 200 gaf. Hij dacht eerst dat ze een grapje maakten, maar het was beslist echt, en Doug zei tegen hen: 'Bedankt.


Ik weet nooit of ik er de volgende dag nog ben, maar heel erg bedankt hiervoor.” Maar wat misschien nog belangrijker is dan dat... in ieder geval betekenisvoller... is dat veel van de stafmedewerkers Doug hun telefoonnummers gaven voor het geval hij iets nodig had. En ze boden allemaal aan om hem zijn favoriete maaltijd naar het bejaardentehuis te brengen, voor het geval hij daar niet zou kunnen komen. Toen Dougs verhaal het nationale nieuws haalde, gaf Arby hem nog een geschenk: gratis eten voor de rest van zijn leven.


Nu hoeft hij zich nooit meer zorgen te maken over waar zijn volgende maaltijd vandaan komt, waardoor hij meer tijd heeft om meer vriendschap te sluiten.


Door: Daniel Moloney

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.